Karácsonyi IT Meetup Sepsiszentgyörgyön

Az IT Plus Klaszter idén is megszervezte a már hagyományosnak számító Karácsonyi IT Meetupot, melynek ezúttal Sepsiszentgyörgy adott otthont. Idei rendezvényünk szervezésében partner volt a Thinkonomy csapat is. A rendezvény célja továbbra is az, hogy a Székelyföldről elszármazott, de ünnepkre hazatérő szakembereknek és az itthoni IT közösségnek biztosítsunk találkozási lehetőséget: egy olyan fórumot, ahol megoszthatják tapasztalataikat és tudásukat.

Az idei találkozót Bihari Béla elnök nyitotta meg, köszöntve a közel 100 résztvevőt. Első előadónk Pandula Péter Android programozó volt, aki a mobilalkalmazások múltjáról és jövőjéről tartott előadást, ezt követően pedig klasztertagunk, Luki, azaz Lukács László Alpár beszélt a Cognitive Creators sikertörténetéről és képzési programjairól. Az első részt Fekete István blogger zárta, aki a mobiltárcákról és NFC-ről tartott érdekes előadást. A rendezvény második részében Szerző Péter szoftvermérnök mutatta be az ELM programozási nyelvet, amjd, kisső lazábbra véve a hangulatot, Ilyés-Fekete Zsuzsa építész tartott előadást a technológiai fejlődés térbeli hatásáról. Az eseményt Vas Réka csíkszeredai vállalkozónő zárta, aki bemutatta legújabb, kezdeti fázisban levő projektjét, a csíkszeredai Magtárat.

A rendezvény nem csak tartalmas, de jó hangulatú találkozó is volt egyben, ezt segítette a kellemes helyszín – a sepsiszentgyörgyi Fidelitas Szálló hangulatos előadóterme, valamint a friss házi fánk, a jó bor és a finom vacsora is.

Jövőre újra találkozunk – 2019-ben is szervezünk Észműves Sátrakat, Digitális Székelyföld Konferenciát és Meetupokat. Légy résen! BUÉK!

Scroll to Top
Scroll to Top