ÉSZműves Sátor a 30. Szent György Napokon

Fesztivál hangulat és laza, de értelmes beszélgetések – ez jellemzi az Észműves Sátor programot, mely közel 10 éve színesíti a Szent György Napokat. A vásári forgatagtól elkülönítve, az Egnosis és Isabella Boutique Hotel közti udvarban találkozunk április 29-én: nemzetközi megmérettetésből hazatérő fiatalokkal, vállalkozókkal, akik úgy gondolják, hogy itthon is érdemes merészet álmodni, IT szakmabeliekkel, dizájnerekkel és marketingesekkel, de még a ChatGPT is megszólal majd.

A különleges streetfood falatokat a Szikra biztosítja, az utolsó pohár bort pedig „A dal 2021” döntőse, Süle Zsolt dalszerző-énekes előadása ízesíti meg. Köszönet az együttműködésért és támogatásért a Sepsiszentgyörgyi Utcazene Fesztiválnak!

És íme a program:

15:00-15:40   Régi anyag, új trend: zöldülő épületek itthon és Európában

Az energiaválság zsebünkre és a klímaváltozás környezetünkre gyakorolt egyre érezhetőbb hatásai közepette kiemelkedően fontos téma lett épületeink fenntarthatósága. Az európai irányelvek szerint immár Romániában is kötelező közel nulla-energiaigényű épületeket építeni, 2030-ra minden új épületnek nettó zéró üvegházhatású gáz-kibocsátásúnak kell lennie – de mit is jelent ez a gyakorlatban?
Meghívottak: Ambrus-Hlavathy Zsófia (Planshow), Petrovits István (Mathias Ciment), Török Áron (Open Works) és Varga Szabolcs (V&V Project)

15:40-16:20   Amerikából jöttem, híres mesterségem…GTK sikersztori(k)

Szentgyörgyi tehetség is megmutatkozhatott az amerikai University of Northern Iowa nemzetközi esettanulmány-versenyén 2023 márciusában. A csapatversenyre 16 egyetemi csapat jutott be 13 különböző ország képviseletében, így erős mezőnyből állt a dobogó csúcsára a GTK csapata. A csapattagok mesélnek élményeikről, de a GTK életébe is betekintést nyerünk.  
Meghívottak: Albert Sarolta Zsófia (BBTE, Pénzügy és Bank, II. év), Bokor-Tóth Krisztina (BBTE, Menedzsment, III. év), Bugár Anna (BBTE, Pénzügy és Bank, II. év)

16:20-17:00   Helyet, helyet nekünk is! Utánpótlás-nevelés és szakmai programok

Diák-, egyetemista- és gyakorlatozói programokról a helyi cégek életében, utánpótlás-nevelésről, és arról, hogy merre igazítjuk útba a Z generációt.
Meghívottak: Bokor-Tóth Zoltán (Multi-NR), Fejér Szilárd (Pro-Vitam), Furus Levente (Turul Iroda), Debreczeni László (Cont-Exp), Bihari Béla (Egnosis)

17:00-17:40   Seregszemle ITthon

Helyi IT-s seregszemle újdonságokról, úttörésekről, programokról – kicsiknek és nagyoknak, cégvezetőknek és az IT iránt érdeklődőknek egyaránt. Szentgyörgyön is akad program felfedezni az IT világát már kisiskolás korban is, vagy folytatni a tanulást egyetem utáni átképzésben, és cégen belül is adódnak lehetőségek a továbbfejlődésre. Kihasználjuk ezeket itthon? A beszélgetésben mindezekről többet megtudhatunk.
Meghívottak: Bajkó Ernő (Logiscool), Bihari Béla (Egnosis), Blényesi Balázs (Infront), Rácz Attila (Magic Solutions)

17:40-19:00   ChatGPT kinyírja a marketinget? Fogd meg a söröm!

A mesterséges intelligencia úttörése igencsak megkérdejőlezi számos szakma jövőjét. A kreatív iparágak és marketing területeken ez talán még égetőbb kérdéssé vált. Vagy mégsem?  Szakmabelieket kérdezünk erről a kerekasztal beszélgetésen. 
Meghívottak: B. Szabó Zsolt (Creathink), Geréb Orsolya (DreamJobs), Kovács-Ungvári Rebeka (Cognitive Creators), Iulian Baciu (Wameleon Design), Szabó Lóránt (Egnosis).

19:00-20:00 A bolondnak van története – Süle Zsolt dalszerző előadása

Minden hangjegy egy történet..
Minden egyes leütött billentyű pedig dallammá formálja. De…vajon milyen dallammá? A zongora mögött ülő élet bolondjának személyes, bensőséges, néhol akár keserédes történeteinek valós dallamává. Ilyen egy zeneszerző élete.”
Szereplők:
Mesél, énekel és zongorázik: Süle Zsolt dalszerző
Vokál és mókamester: Egyed Brigitta színész

Scroll to Top
Scroll to Top