KultON – technológia a kultúrában

Rendhagyó digitális kalákára kerül sor Székelyudvarhelyen az IT Plus Klaszter, a Harghita Business Center és a Székelyudvarhelyi Művelődési Ház szervezésében. A kétfordulós esemény első fordulójának célja bemutatni a hackathont és ötletbörzére hívni a kulturális szférában tevékenykedő szakembereket. A kétnapos találkozó keretén belül kerül sor a „Ki festette? MI festette!” festészeti kiállítás megnyitójára, mely egyenesen a 8. Digitális Székelyföld Konferenciáról érkezik Székelyudvarhelyre, újabb érdekfeszítő alkotásokkal kiegészülve.

PROGRAM

december 15., 11 óra: Hekkeld meg a kultúrát!

Digitális lehetőségek a kultúrában, a Digitális Kaláka hackathon bemutatása és ötletbörze: előadás és workshop kulturális intézményeknek és kulturális szakembereknek. Helyszín: Harghita Business Center konferenciaterme.
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezz itt

december 15., 17 óra: Ki festette? MI festette?

kiállításmegnyitó, közreműködnek: Simon Mária Tímea, Művelődési Ház igazgató, Miklós Zoltán, Haáz Rezső Múzeum igazgató és Derzsi László, IT Plus Cluster ügyvezető igazgató. Helyszín: Művelődési Ház előtti tér.

december 15., 17:30 óra: Ki festette? MI festette?

A mesterséges intelligenciáról és a kiállítás létrejöttéről beszél W. Szabó Péter, informatikus, MI szakértő, a Tengr.ai alapítója, Túros Eszter művészettörténész, Csíki Székely Múzeum, Simon Károly, informatikus, IT Plus Cluster elnök és Lőrincz Ildikó, művészettörténész, Haáz Rezső Múzeum. Helyszín: Művelődési Ház, koncertterem.

december 16., különböző időpontok: „Ismerd meg Tengr.ai MIsit-!”rendhagyó informatikaóra

Középiskolás osztályok jelentkezését várjuk a 0266 218 147-es telefonszámon. Az informatikaóra helyszíne a Művelődési Ház koncertterme.

Scroll to Top
Scroll to Top