Találkozzunk Tusványoson!

„Tusványoson béke van, mert több, mint egy fesztivál. Több mint egy szabadegyetem. Tusványos a világ közepe, a mi időnk.” – vallják a szervezők. Tusványos a mi időnk is, hisz az IT PLUS Klaszter idén is részt vesz a tusnádfürdőn hagyományosan megszervezett eseménysorozaton. A klaszter ezúttal is a szakmai előadások színes palettájának IT és digitalizáció, azon belül pedig a mesterséges-intelligencia részét erősíti. Fókuszban a mesterséges intelligenciával, izgalmas előadásokkal készülünk az érdeklődők számára.

Íme a program:

JÚLIUS 18, szerda – SCHÖPFLIN GYÖRGY SÁTOR
15:00 órakor a „SMART-kórház Csíkszeredában” beszélgetés veszi kezdetét, melyben közvetett módon vagyunk érintettek, az előadók közt ugyanis ott lesz Bihari Béla, a klaszter alelnöke és az Egnosis ügyvezetője, aki a Horizon Europe kutatás-fejlesztési projektjek tükrében mutatja be, hogy az orvosi kutatásban hogyan használható a mesterséges intelligencia. További előadók Dr. Tar Gyöngyi tisztifőorvos, a Hargita Megyei Népegészségügyi Igazgatóság vezetője, Stekbauer Zsombor, a kórház adminisztratív igazgatója, Dr. Lorenzovici László, a Hospital Consulting vezérigazgatója. A beszélgetés moderátora Dr. Konrád Judit menedzserasszony.

JÚLIUS 21, péntek – ERDÉLY CAFÉ SÁTOR
12:00 órakor a „Mesterséges intelligencia: barát vagy ellenség?” veszi kezdetét a kerekasztal beszélgetés a klaszter szervezésében, melynek meghívott előadói Csató Lehel egyetemi professzor a BBTE részéről, Simon Károly klaszterelnök és a BBTE oktatója, valamint W. Szabó Péter MI kutató, a Tengr.ai alapítója. A beszélgetés moderátora Derzsi László, a klaszter ügyvezető igazgatója. A korábbi eszmefuttatások a témában igencsak érdekfeszítőnek bizonyultak, és a beszélgetőpartnerek ezúttal is magasra helyezik a lécet. Barát vagy ellenség – válasz helyett talán még több kérdés fog születni. Gyere el és tedd fel te is a kérdéseidet!

Sőt, ezúttal találkozhattok Tengrai MIsivel is, az erdélyi AI festővel, akinek tavaly két kiállítást is szerveztünk a klaszterrel (Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen). Ezúttal egy „közönségtalálkozót” szervezünk neki Tusványoson. Az Erdély Café sátorban önkénteseink segítségével kipróbálhatjátok a Mesterséges Intelligencia használatát, és együtt alkothattok Misivel.

A fesztivál teljes programja és sok egyéb hasznos információ itt érhetők el.

Scroll to Top
Scroll to Top