Sikeres volt a IV. IT&C és Innovációs Konferencia

Nagy sikerrel zárult a már negyedik alkalommal megrendezett Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia, amely mintegy háromszáz résztvevős eseménnyé nőtte ki magát.
A konferencia szekcióülésein szó esett nemcsak az innovatív és digitalizált Székelyföldről, hanem számos olyan más területről, amelyekre a digitalizáció által kínált lehetőségek mind alkalmazhatók, legyen szó oktatásról, kultúráról, felnőttképzésről, egészségügyről, közigazgatásról, agráriumról vagy egyéb területről. Emellett a két dedikált szakmai vonal – UX (felhasználói élmény) és Web trendek – biztosította a technikai emberek tudástárának bővítését.

Napjainkban a fejlődés elkerülhetetlen. A digitális forradalom világában élünk. A virtuális világ, a technológia rohamos fejlődése mindannyiunkat magával ragadott. Az információ soha nem terjedt ilyen gyorsan, mint most. Úgy érezzük, eljött a mi időnk. Valóban itt az ideje, hogy feleszméljünk, és leküzdve az akadályokat kihasználjuk a rendelkezésünkre álló lehetőségeket. Csakis összefogva és együttes erővel tudjuk megteremteni azt a digitális Székelyföldet, amely képes felzárkózni a high-tech világban, új lehetőségeket biztosítva úgy a fiatalok, mint az újat alkotni vágyóknak. A lehetőség adott.
Az új startupok, a már sikeres székelyföldi vállalkozások, mind azt bizonyítják, hogy rendelkezünk azzal a szellemi tőkével, amely innovatív eredményeket hozhat, és nem utolsó sorban, amivel mintázhatjuk a Szilícium-völgyben történőket. Hisszük, hogy ezen konferencia keretén belül olyan kapcsolati hálók alakultak ki vállalkozások, oktatók, szakemberek és önkormányzatok között, amelyek hozzájárulnak egy Digitalizált Székelyföld megteremtéséhez, külföldi befektetőket, támogatókat vonzva ezáltal. Elvégre ez is volt a cél.

És az, hogy milyen lesz Székelyföld éveken belül, csakis tőlünk függ!
Teremtsünk EGYÜTT új értéket Székelyföldnek!

Scroll to Top
Scroll to Top