Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expo

Eşti aici

Expo-Ciuc

Între 14 și 17 mai 2015 se va organiza cea de-a 23 ediție a Expo-Ciuc, expoziția și târgul de cel mai mare prestigiu din Miercurea Ciuc. Locația ediției din acest an a expoziției va fi Patinoarul Vákár Lajos. Printre altele, vor fi reprezentate: Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc și Clusterul IT Plus, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Consiliul Județean Harghita, respectiv numeroase firme private, care vor prezenta publicului diferite servicii, articole de consum și articole tehnice.

Clusterul IT Plus la Expo-Ciuc

Între 14 și 17 mai 2015 se va organiza cea de-a 23 ediție a Expo-Ciuc, expoziția și târgul de cel mai mare prestigiu din Miercurea Ciuc. Locația ediției din acest an a expoziției va fi Patinoarul Vákár Lajos. Printre altele, vor fi reprezentate: Asociația Întreprinzătorilor din Ciuc și Clusterul IT Plus, Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, Consiliul Județean Harghita, respectiv numeroase firme private, care vor prezenta publicului diferite servicii, articole de consum și articole tehnice.

În anul precedent, reprezentanții Clusterului IT Plus au participat la expoziții de IT cunoscute la nivel internațional, cum ar fi cele de la Stuttgart, Darmstadt, Hanovra, promovând activitatea clusterului, produsele, serviciile firmelor IT&C membre, și nu în ultimul rând căutând dezvoltarea de parteneriate pe termen lung.

Pentru cluster, nu numai clienții occidentali reprezintă o prioritate, ci sunt importanți și actorii locali, cum ar fi consiliile locale, firmele, consumatorii finali, studenții. Pornind de la această idee, Clusterul IT Plus va participa cu propriul stand la ediția din acest an a târgului Expo-Ciuc.

Pe durata evenimentului, la standul clusterului vor fi așteptați în permanență firmele și persoanele fizice interesate de produse și servicii IT&C. Totodată, va exista posibilitatea candidării pentru posturile vacante în domeniul IT din cadrul firmelor membre ale clusterului.

Vineri și sâmbătă (15-16 mai), după amiază, se vor ține scurte prezentări pe subiecte ca inovare, start-up, IT.

Prezentări – 15-16 mai, vineri-sâmbătă

Vineri, 15 mai:
15:00 – Bihari Béla – Cât costă menținerea inovării și competitivității?
15:30 – Páll Tibor – locuință în mod INTELIGENT!
16:00 – Lászlo Pál – Cum va fi internetul viitorului?
16:30 – Karda István – Cum să ne protejăm datele personale pe internet?
17:00 – Daday Hunor – A sosit noul standard USB, USB-C, adică 3.1.

Sâmbătă, 16 mai
16:00 – Bustya Attila – Cum să dezvoltăm propria dronă?
17:00 – Benő Alpár – Punctul de conexiunea dintre artă și tehnologie

CeBIT 2015

O expoziție cunoscută la nivel internațional, fiind, în același timp cea mai mare expoziție pe tema tehnicii de calcul din Europa, CeBIT, va avea loc între 16-20 martie 2015 la Hanovra, Germania.

La evenimentul, care va dura o săptămână, expozanții sunt clasificați în următoarele grupe principale: soluții de securitate în afaceri, telecomunicații și rețele, CRM & BI, DatacenterDynamics, soluții digitale de afaceri, ECM, ERP și comerț, servicii IT globale, cercetare și inovare. Pe parcursul CeBIT va avea loc întâlnirea de afaceri Future Match 2015, organizată de Enterprise Europe Network - Leibniz Universität Hannover. Evenimentul oferă un excelent prilej pentru întreprinderile active în domeniul IT & C pentru descoperirea de noi oportunități de afaceri, parteneri de afaceri sau de cercetare și dezvoltare, ori pentru crearea de relații pe termen lung. La evenimentul Future Match din anul 2014, au fost prezenți 380 de participanți din 34 de țări, având loc 1350 de dezbateri.

Clusterul IT PLUS participă pentru prima dată de la înființare la acest eveniment, care promite a fi de înaltă calitate. Cei interesați pot cunoaște serviciile și produsele societăților grupate în cluster la standul nr. 31 al sălii de expoziție cu nr. 6. Totodată, marile companii care doresc să se extindă, pot face cunoștință și cu avantajele regiunii Ținutului Secuiesc, al Transilvaniei, ca centru de outsourcing IT&C.

(Foto: www.cebit.de)

Darmstadt înainte de CeBIT – se dă startul conferințelor profesionale IT&C de nivel european din acest an

Printre obiectivele fundamentale ale Clusterului IT Plus din Ținutul Secuiesc s-a conturat creșterea competitivității societăților membre, consolidarea relațiilor de cooperare din cadrul clusterului, generarea de activități de cercetare și dezvoltare, crearea de produse inovatoare, precum și oferirea de sprijin. În acest an, Ținutul Secuiesc, ca regiune, va juca un rol proeminent, în calitate de potențial centru IT, respectiv prezentarea activităților clusterului, atragerea de noi membri și nu în ultimul rând crearea de parteneriate pe termen lung cu alte mari companii din domeniul IT & C. În vederea realizării celui din urmă obiectiv, reprezentanții clusterului vor participa la două expoziții de importanță majoră din Europa de Vest pe tema tehnicii de calcul și a tehnologiei informației, unde își vor uni forțele pentru a furniza oferte privind prestarea de servicii și soluții de înaltă calitate.

Prima dată, în data de 19 februarie, în modernul Darmstadtium din centrul orașului Darmstadt din Germania va avea loc expoziția denumită IT & Media FUTUREcongress 2015. La întâlnirea a aproape 140 de companii din domeniul informaticii, participanții vor putea face cunoștință cu cele mai recente soluții inovative de pe piața IT & C, care le permit să reducă costurile IT, să îmbunătățească și să eficientizeze managementul și fluxul de lucru zilnic pentru angajați, manageri de mijloc și directori executivi. Principalele subiecte vizate în cadrul evenimentului: eficacitatea soluțiilor bazate pe cloud, tehnologii SEO și strategii de marketing on-line, tehnologii și soluții de securitate IT, avantajele utilizării aplicațiilor de CRM în cadrul companiilor, organizarea de echipe IT adecvate și eficiente, etc.

La standul clusterului IT Plus va fi prezent unul dintre angajații clusterului, precum câte un reprezentant al societăților: Computer Trade, Gnome Design, Nextra Service, respectiv Nextra Software.

Îi așteptăm cu drag pe toți cei interesați, între orele 8:30-18:00 la standul cu nr. 01 al clusterului IT PLUS, în apropierea scenei.

Pentru informații suplimentare consultați pagina web a IT&Media: www.itandmedia.de

O expoziție cunoscută la nivel internațional, fiind, în același timp cea mai mare expoziție pe tema tehnicii de calcul din Europa, CeBIT, va avea loc între 16-20 martie 2015 la Hanovra, Germania. La evenimentul, care va dura o săptămână, expozanții sunt clasificați în următoarele grupe principale: soluții de securitate în afaceri, telecomunicații și rețele, CRM & BI, DatacenterDynamics, soluții digitale de afaceri, ECM, ERP și comerț, servicii IT globale, cercetare și inovare. Pe parcursul CeBIT va avea loc întâlnirea de afaceri Future Match 2015, organizată de Enterprise Europe Network - Leibniz Universität Hannover. Evenimentul oferă un excelent prilej pentru întreprinderile active în domeniul IT & C pentru descoperirea de noi oportunități de afaceri, parteneri de afaceri sau de cercetare și dezvoltare, ori pentru crearea de relații pe termen lung. La evenimentul Future Match din anul 2014, au fost prezenți 380 de participanți din 34 de țări, având loc 1350 de dezbateri. Clusterul IT PLUS participă pentru prima dată de la înființare la acest eveniment, care promite a fi de înaltă calitate. Cei interesați pot cunoaște serviciile și produsele societăților grupate în cluster la standul nr. 31 al sălii de expoziție cu nr. 6. Totodată, marile companii care doresc să se extindă, pot face cunoștință și cu avantajele regiunii Ținutului Secuiesc, al Transilvaniei, ca centru de outsourcing IT&C.

Pagina de web oficială a CeBIT cu cele mai recente știri, informații utile: www.cebit.de

Pagina de web a întâlnirii de afaceri Future Match 2015, unde se poate consulta lista completă a participanților înregistrați, existând opțiunea de a cere programare: www.b2match.eu/futurematch2015

Ne vedem la CeBIT între 16 și 20 martie.

Reprezentanții Clusterului IT Plus la Stuttgart

Centrul expozițional și de târguri Stuttgart Messe din Germania a găzduit, la data de 8 octombrie 2014, expoziția și conferința intitulată "Where IT works". La expoziția "Where IT works" au fost prezentate sisteme CRM (Customer Relationship Management), ERP (Enterprise Resource Planning) și DMS (Document Management System), respectiv servicii aferente acestora, în special de către firme și clustere IT locale, germane. Printre altele, au fost prezenți: SAP, Microsoft, Elo, IBM, Konika-Minolta, Lufthansa, Bitkom, SugarCRM, UpdateCRM, Abas, ProAlpha și alte nume definitorii ale acestui segment de piață.

Stuttgart Messe este un obiectiv construit în anul 2007, situat la sud de orașul Stuttgart, în Landul Baden-Württemberg, fiind cel de-al nouălea târg de expoziții ca importanță din Germania, unde se țin conferințe profesionale, târguri, concerte și alte activități recreative. Baden-Württemberg este cel de-al treilea stat ca importanță din Germania, cunoscut și sub numele de grădina Germaniei, atât în ceea ce privește teritoriul, cât și populația, dar și din punct de vedere economic. Fără a lungi vorba, vă recomandăm să vizionați filmulețul de prezentare al statului federal.

Un astfel de context a oferit o excelentă oportunitate pentru ca diferite firme IT, în special din Europa de Est și de Vest să se întâlnească, să aibă loc schimburi de experiențe profesionale, să se încheie parteneriate. În speranța acestui lucru, la eveniment au participat și reprezentanții Clusterului IT Plus, înființat în anul 2013, care întrunește întreprinderi din domeniul informaticii din Ținutul Secuiesc, fiind prezenți liderii companiilor Enetix Software, Gnome Design, Magic Solutions, Nemex Software, precum și Szabó Károly, administratorul Clusterului IT Plus. De la data înființării clusterului, aceasta a fost prima participare la o expoziție din străinătate de prim rang, printre ale cărei obiective s-a numărat sensibilizarea opiniei publice, prezentarea membrilor și a serviciilor acestora, căutarea de noi parteneri, atragerea de activități nearshore outsourcing ale unor firme din Occident. În timpul celor trei zile s-au realizat peste treizeci de conexiuni reușite, dintre care cinci de o importanță semnificativă, în urma cărora s-ar putea realiza acorduri de cooperare de succes pe termen lung cu gigantul în domeniul software, Microsoft, cu clusterul BWCON din statul federal Baden-Württemberg, respectiv cu companiile IT membre ale programului International Cluster, reprezentat de managerul de proiecte, Konstantin Schneider.

În cea de-a doua zi, membri Clusterului IT Plus au fost invitați la o conferință foarte utilă, desfășurată cu ușile închise, intitulată "SEE IT", având ca temă pătrunderea pe piața germană a întreprinderilor IT din țări din afara Uniunii Europene, alte țări din Europa de Sud-Est. A fost un fel de schimb de experiențe, know-how, transfer de cunoștințe, pregătire pentru ca aceste companii să își poată oferi serviciile nearshore într-un mod adecvat firmelor germane conservatoare, care apreciază munca meticuloasă, efectuată cu exigență.

În general, a fost o excelentă oportunitate pentru Clusterul IT Plus, faptul că a putut participa la expoziția "Where IT works", deschizând astfel o ușă pentru companiile IT din Ținutul Secuiesc spre dezvoltare, urmărirea tendințelor occidentale, recunoașterea de noi oportunități, încheierea de parteneriate și atragerea de capital străin.
Pagina web oficială a expoziției: http://www.messe-stuttgart.de/en/where-it-works/.