Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conferință

Eşti aici

A IV-a Conferință IT&C și de Inovație din Ținutul Secuiesc

Organizăm una dintre cele mai importante evenimente IT din regiune: cea de a IV-a Conferință IT&C și de Inovație din Ținutul Secuiesc. Locația va fi Danubius Health Spa Resort din Sovata, județul Mureș; între 13-14 Octombrie 2016. Principalele subiecte ale conferinței vor fi din domeniul IT&C, având ca public țintă profesioniști IT, manageri și antreprenori din regiune dar și din afară țării. Organizatorii evenimentului sunt: IT Plus Cluster, organizația umbrelă a companiilor IT&C din zona Ținutului Secuiesc, și Camera de Comerț și Industrie a Județului Covasna.

Obiectivul conferinței este construirea și menținerea de relații productive între diferitele entități, care sunt active pe piața regională și internațională, adică între companii din sectorul IT&C, liber profesioniști, traineri și consilii locale. În cadrul prelegerilor și ale workshop-urilor programate se va discuta despre cele mai noi trenduri din domeniul tehnologiei informației, se vor prezenta povești de succes din domeniu, respectiv modele inovatoare și cele mai bune idei de start-up din regiune. În același timp, evenimentul va oferi o posibilitate pentru companiile din domeniul IT dar și din alte sectoare să se întâlnească, și să se angajeze în relații de afaceri.

Extrase din programa conferinței:
#ȚinutSecuiescDigital – Comunitate virtuală bazată pe cunoaștere
#E-administrație – Cetățeni digitali într-o eră digitală
#EducațieHR - Cum să-ți antrenezi echipa
#ProgramulAccelerator – Siguranța ideilor inovatoare
#BusinessAngels – Cum să găsești investitori pentru startup-ul tău
#Bigdata&IoT - Există viață după inteligență de afaceri?
#Siguranță – Putem trece în cloud în siguranță?Dezvoltarea sectorului IT&C în Ținutul Secuiesc este pe drumul cel bun

În cadrul unor discuții la masa rotundă cu caracter constructiv și a unor prelegeri interesante, s-a formulat o serie de idei pentru promovarea regiunii, la Băile Bálványos, cu ocazia celei de-a treia ediții a Conferinței IT&C a Ținutului Secuiesc. Pe parcursul celor două zile ale evenimentului organizat între 24 și 25 septembrie, peste două sute cincizeci de participanți au contribuit prin prezența, cunoștințele, contactele lor la determinarea direcției de dezvoltare a sectorului IT&C din Ținutul Secuiesc. În acest an, organizatorii au grupat conferințele plenare și secționale în jurul a cinci tematici principale, unde s-au putut auzi prelegeri de valoare despre educația IT, promovarea și perspectivele de viitor ale culturii startup și a soluțiilor inovatoare, dezvoltarea întreprinderilor, strategiile de dezvoltare ale consiliilor locale, respectiv a instituțiilor de administrație publică, despre soluții IT&C și despre această profesie.

Prezența a fost puternică și la inovatoarele discuții la mese rotunde desfășurate în paralel, unde în medie de câte cincizeci de persoane interesate s-au implicat în diferitele dezbateri profesionale, în urma cărora s-au formulat propuneri și măsuri specifice.

Deschiderea oficială a conferinței de două zile a avut loc în sala mare de conferințe a hotelului Grand Hotel Bálványos, unde a fost exprimată necesitatea reuniunilor profesionale de acest fel, a dialogului dintre actorii din sfera economică, educațională, administrativă și civilă, activi în regiunea transilvăneană. Un lucru pozitiv este că s-a reușit integrarea domeniului IT&C în strategiile de dezvoltare din județele Harghita și Covasna pentru anii 2014-2020. În viitorul apropiat, în urma colaborării și muncii perseverente, Ținutul Secuiesc, sau în sens mai larg Transilvania, poate fi prezentă în Europa de Est ca o Silicon Valley a tehnologiei informației. Pentru acestea este importantă formarea profesională corespunzătoare și reatragerea talentelor care au părăsit regiunea, deoarece prin experiența noastră, respectiv prin cunoașterea noilor tehnologii inovatoare, calitatea proiectelor desfășurate în țară se poate îmbunătăți.

În continuarea primei zile, s-a pus accent pe e-guvernare e-sănătate, dezvoltarea întreprinderilor, educația și formarea profesională, precum și pe rolul femeilor în IT.

S-a spus, că datorită soluțiilor tehnice moderne din ziua de azi, se poate accelera gestiunea în sistemul de e-guvernare, se poate îmbunătăți și calitatea serviciilor medicale prin ținerea evidenței on-line a pacienților, crearea de baze de date cu fișe medicale în mai multe instituții medicale. Firmele informatice active în regiune pot oferi asistență profesională în crearea sistemelor administrative, medicale, agricole amintite mai sus.

În secțiunea de educație și muncă, liderii mai multor firme informatice, cadre universitare și studenți au căutat răspunsuri la oportunități de cooperare eficientă, punând întrebări, ca: cum să fie formați informaticienii viitorului, cum este posibilă implicarea în practică profesională pe lângă facultate.

În tematica dezvoltării întreprinderilor s-a discutat despre cele mai noi cereri de ofertă, și s-a explorat modul în care se poate crea baza financiară pentru un proiect mai amplu.

Ziua de joi s-a încheiat cu o discuție specială, unde mai multe femei active în domeniul IT și-au prezentat experiențele. Percepția comună este că în domeniul IT lucrează foarte puține femei, însă din discuție a reieșit, că în multe cazuri acestea ajută munca colegilor prin perspective utile, de la dezvoltarea de soluții software până la luarea deciziilor cu caracter strategic.

Cea de-a doua zi a început cu prezentarea punctelor esențiale ale strategiei de dezvoltare Digitális Magyarország (Ungaria Digitală), lucru urmat de prezentarea strategiilor de dezvoltare din județele Harghita și Covasna. În baza celor spuse, s-a formulat ideea Ținutului Secuiesc Digital, în lumina cărui lucru trebuie luate măsuri în vederea menținerii și dezvoltării continue a infrastructurii, administrației, abilităților, respectiv comunităților digitale. După aceea, în cadrul prelegerii axate pe fraza: informaticienii sunt noile staruri rock, accentul s-a pus pe formarea specialiștilor, fiind prezentate mai multe modele pentru a demonstra cum poate deveni cineva un informatician bine plătit.

Ca o inițiativă unică, a avut loc pentru prima oară experimentul elevator pitch în Ținutul Secuiesc, în cadrul căruia șaisprezece membri ai clusterului IT Plus au prezentat principalele caracteristici, produsele respectiv serviciile oferite de propriile lor întreprinderi. În prim- planul celei de-a doua părți a zilei de vineri s-au aflat discuțiile cu caracter tehnic, unde mai mulți dezvoltatori, programatori, manageri de proiect și studenți au prezentat publicului diferite instrumente și soluții IT&C. Este important de menționat faptul că în paralel cu prelegerile cu caracter tehnic a avut loc și discuția la masa rotundă intitulată Cultura Startup în ținutul Secuiesc, în urma căreia de curând s-a născut inițiativa înființării unui centru startup la Sfântu Gheorghe. Conform planurilor, în vederea implementării acestuia, consiliul local al orașului va oferi sprijin prin donații financiare și asigurarea unui imobil, iar cu sprijinul mai multor specialiști în startup-uri și centre de incubare din Ungaria, și Departamentul de IT al Camerei de Comerț și Industrie a Județului Covasna ar contribui la operarea centrului.

Autor: Palkó István-Zsolt (PR/Clusterul IT Plus)

Conferința de IT&C și Inovare din Ținutul Secuiesc pentru cea de-a treia oară

În acest an se va organiza, între 24 și 25 septembrie, în hotelul Grand Hotel din Băile Balvanyos cea de-a treia ediție a Conferinței de IT&C și Inovare a Ținutului Secuiesc. În organizarea conferinței de specialitate pentru Ținutul Secuiesc, Transilvania, având ca temă tehnica de calcul și tehnologia informației, va juca un rol important Clusterul IT Plus, care întrunește firmele IT&C din regiune, precum și Departamentul de IT și Telecomunicații al Camerei de Comerț și Industrie a Județului Covasna.

Obiectivul conferinței ajunse la cea de-a treia ediție constă în dezvoltarea și menținerea rețelei de contacte dintre firmele, specialiștii, cadrele didactice din domeniul IT&C din regiune, dar și de pe piața internațională, prezentarea celor mai noi tendințe și modele inovatoare din sector, întâlnirea dintre sectorul educației din domeniul IT, sectorul administrației publice și cel antreprenorial, și nu în ultimul rând dezvoltarea unor relații de afaceri. Pe lângă toate acestea, va juca un rol important prezentarea unor proiecte IT din domeniul sănătății, agriculturii și discutarea posibilităților de dezvoltare legate de acestea.

Din oferta diversificată de programe se mai poate evidenția și întâlnirea B2B, care va avea loc în după- amiaza zilei de joi, și va fi organizată de Enterprise Europe Network, precum și evenimentul Elevator Pitch, organizat vineri, înainte de masă, în cadrul căruia aproape douăzeci de întreprinderi IT&C din Transilvania, Ținutul Secuiesc își vor prezenta serviciile, produsele în cadrul unor scurte prezentări interactive.

La eveniment se așteaptă prezența a aproape cincizeci de invitați, care vor participa la ședințe plenare și discuții la masa rotundă. Printre invitații din Ungaria și Transilvania se numără foarte mulți conducători ai unor firme IT&C prospere, având în spate ani de experiență, dar și startupperi, precum și persoane active în domeniul administrație publice, în cadrul unor instituții sau organizații responsabile pentru dezvoltare, comunicare, tehnologia informației.

Printre obiectivele organizatorilor se numără acela ca numărul participanților la cea de-a III-a ediție a Conferinței de IT&C și Inovare din Ținutul Secuiesc să ajungă la două sute, și să nu fie prezente numai persoane interesate în domeniul IT, ci, practic, reprezentanți, conducători ai oricăror operatori economici activi în regiune, studenți, cadre didactice, funcționari publici.

Participarea la conferință presupune înregistrarea prealabilă, care poate fi efectuată pe pagina: http://itpluscluster.ro/hu/registration2015, unde există posibilitatea de a selecta dintre mai multe opțiuni și servicii.

Retrospectiva conferinței din anul 2014 în cifre: 2 zile, 3 ședințe plenare, 3 secțiuni, 36 de invitați, 140 de participanți.

CeBIT 2015

O expoziție cunoscută la nivel internațional, fiind, în același timp cea mai mare expoziție pe tema tehnicii de calcul din Europa, CeBIT, va avea loc între 16-20 martie 2015 la Hanovra, Germania.

La evenimentul, care va dura o săptămână, expozanții sunt clasificați în următoarele grupe principale: soluții de securitate în afaceri, telecomunicații și rețele, CRM & BI, DatacenterDynamics, soluții digitale de afaceri, ECM, ERP și comerț, servicii IT globale, cercetare și inovare. Pe parcursul CeBIT va avea loc întâlnirea de afaceri Future Match 2015, organizată de Enterprise Europe Network - Leibniz Universität Hannover. Evenimentul oferă un excelent prilej pentru întreprinderile active în domeniul IT & C pentru descoperirea de noi oportunități de afaceri, parteneri de afaceri sau de cercetare și dezvoltare, ori pentru crearea de relații pe termen lung. La evenimentul Future Match din anul 2014, au fost prezenți 380 de participanți din 34 de țări, având loc 1350 de dezbateri.

Clusterul IT PLUS participă pentru prima dată de la înființare la acest eveniment, care promite a fi de înaltă calitate. Cei interesați pot cunoaște serviciile și produsele societăților grupate în cluster la standul nr. 31 al sălii de expoziție cu nr. 6. Totodată, marile companii care doresc să se extindă, pot face cunoștință și cu avantajele regiunii Ținutului Secuiesc, al Transilvaniei, ca centru de outsourcing IT&C.

(Foto: www.cebit.de)

Darmstadt înainte de CeBIT – se dă startul conferințelor profesionale IT&C de nivel european din acest an

Printre obiectivele fundamentale ale Clusterului IT Plus din Ținutul Secuiesc s-a conturat creșterea competitivității societăților membre, consolidarea relațiilor de cooperare din cadrul clusterului, generarea de activități de cercetare și dezvoltare, crearea de produse inovatoare, precum și oferirea de sprijin. În acest an, Ținutul Secuiesc, ca regiune, va juca un rol proeminent, în calitate de potențial centru IT, respectiv prezentarea activităților clusterului, atragerea de noi membri și nu în ultimul rând crearea de parteneriate pe termen lung cu alte mari companii din domeniul IT & C. În vederea realizării celui din urmă obiectiv, reprezentanții clusterului vor participa la două expoziții de importanță majoră din Europa de Vest pe tema tehnicii de calcul și a tehnologiei informației, unde își vor uni forțele pentru a furniza oferte privind prestarea de servicii și soluții de înaltă calitate.

Prima dată, în data de 19 februarie, în modernul Darmstadtium din centrul orașului Darmstadt din Germania va avea loc expoziția denumită IT & Media FUTUREcongress 2015. La întâlnirea a aproape 140 de companii din domeniul informaticii, participanții vor putea face cunoștință cu cele mai recente soluții inovative de pe piața IT & C, care le permit să reducă costurile IT, să îmbunătățească și să eficientizeze managementul și fluxul de lucru zilnic pentru angajați, manageri de mijloc și directori executivi. Principalele subiecte vizate în cadrul evenimentului: eficacitatea soluțiilor bazate pe cloud, tehnologii SEO și strategii de marketing on-line, tehnologii și soluții de securitate IT, avantajele utilizării aplicațiilor de CRM în cadrul companiilor, organizarea de echipe IT adecvate și eficiente, etc.

La standul clusterului IT Plus va fi prezent unul dintre angajații clusterului, precum câte un reprezentant al societăților: Computer Trade, Gnome Design, Nextra Service, respectiv Nextra Software.

Îi așteptăm cu drag pe toți cei interesați, între orele 8:30-18:00 la standul cu nr. 01 al clusterului IT PLUS, în apropierea scenei.

Pentru informații suplimentare consultați pagina web a IT&Media: www.itandmedia.de

O expoziție cunoscută la nivel internațional, fiind, în același timp cea mai mare expoziție pe tema tehnicii de calcul din Europa, CeBIT, va avea loc între 16-20 martie 2015 la Hanovra, Germania. La evenimentul, care va dura o săptămână, expozanții sunt clasificați în următoarele grupe principale: soluții de securitate în afaceri, telecomunicații și rețele, CRM & BI, DatacenterDynamics, soluții digitale de afaceri, ECM, ERP și comerț, servicii IT globale, cercetare și inovare. Pe parcursul CeBIT va avea loc întâlnirea de afaceri Future Match 2015, organizată de Enterprise Europe Network - Leibniz Universität Hannover. Evenimentul oferă un excelent prilej pentru întreprinderile active în domeniul IT & C pentru descoperirea de noi oportunități de afaceri, parteneri de afaceri sau de cercetare și dezvoltare, ori pentru crearea de relații pe termen lung. La evenimentul Future Match din anul 2014, au fost prezenți 380 de participanți din 34 de țări, având loc 1350 de dezbateri. Clusterul IT PLUS participă pentru prima dată de la înființare la acest eveniment, care promite a fi de înaltă calitate. Cei interesați pot cunoaște serviciile și produsele societăților grupate în cluster la standul nr. 31 al sălii de expoziție cu nr. 6. Totodată, marile companii care doresc să se extindă, pot face cunoștință și cu avantajele regiunii Ținutului Secuiesc, al Transilvaniei, ca centru de outsourcing IT&C.

Pagina de web oficială a CeBIT cu cele mai recente știri, informații utile: www.cebit.de

Pagina de web a întâlnirii de afaceri Future Match 2015, unde se poate consulta lista completă a participanților înregistrați, existând opțiunea de a cere programare: www.b2match.eu/futurematch2015

Ne vedem la CeBIT între 16 și 20 martie.

A doua Conferință de IT&C și Inovare din Ținutul Secuiesc

Ne face deosebită plăcere să Vă anunțăm că în 28-29 noiembrie 2014, va avea loc a doua Conferință de IT&C și Inovare din Ținutul Secuiesc.

Obiectivul principal al conferinței este de a stabili o legătură mai puternică între societățile comerciale de informatică și de telecomunicare din regiune, pe de o parte, și cele mai importante instituții publice și de învățământ, pe de altă parte. O astfel de colaborare are o justificare simplă: se așteaptă efectele sinergice cum ar fi potențielul crescut de inoare, oportunități mai bune de accesare a unor piețe, dar și gradul de utilizare mai bună a forței de muncă din interiorul clusterului. Nu este un obiectiv secret, ca prin această conferință să atragem și să facem legătura mai ales între acele personaje din regiune și din afara regiunii care au voința și au posibilitatea de a acționa pentru ridicarea regiunii, pentru dezvoltarea acesteia pe plan economic și tehnologic.

Conferința va prezenta cele mai noi aplicații și rezultate tehnologice prin intermediul unor personaje importante din domeniu, din România și din Ungaria. Despre Ținutul Secuiesc niciodată nu tehnologia sau inovația ne vine în minte, dar credem că este timpul să dovedim că în regiune sunt prezente unele firme și un know-how semnificativ.

Faceți click aici dacă doriți să consultați programul conferinței!