Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Conferința de IT&C și Inovare din Ținutul Secuiesc pentru cea de-a treia oară

Eşti aici

În acest an se va organiza, între 24 și 25 septembrie, în hotelul Grand Hotel din Băile Balvanyos cea de-a treia ediție a Conferinței de IT&C și Inovare a Ținutului Secuiesc. În organizarea conferinței de specialitate pentru Ținutul Secuiesc, Transilvania, având ca temă tehnica de calcul și tehnologia informației, va juca un rol important Clusterul IT Plus, care întrunește firmele IT&C din regiune, precum și Departamentul de IT și Telecomunicații al Camerei de Comerț și Industrie a Județului Covasna.

Obiectivul conferinței ajunse la cea de-a treia ediție constă în dezvoltarea și menținerea rețelei de contacte dintre firmele, specialiștii, cadrele didactice din domeniul IT&C din regiune, dar și de pe piața internațională, prezentarea celor mai noi tendințe și modele inovatoare din sector, întâlnirea dintre sectorul educației din domeniul IT, sectorul administrației publice și cel antreprenorial, și nu în ultimul rând dezvoltarea unor relații de afaceri. Pe lângă toate acestea, va juca un rol important prezentarea unor proiecte IT din domeniul sănătății, agriculturii și discutarea posibilităților de dezvoltare legate de acestea.

Din oferta diversificată de programe se mai poate evidenția și întâlnirea B2B, care va avea loc în după- amiaza zilei de joi, și va fi organizată de Enterprise Europe Network, precum și evenimentul Elevator Pitch, organizat vineri, înainte de masă, în cadrul căruia aproape douăzeci de întreprinderi IT&C din Transilvania, Ținutul Secuiesc își vor prezenta serviciile, produsele în cadrul unor scurte prezentări interactive.

La eveniment se așteaptă prezența a aproape cincizeci de invitați, care vor participa la ședințe plenare și discuții la masa rotundă. Printre invitații din Ungaria și Transilvania se numără foarte mulți conducători ai unor firme IT&C prospere, având în spate ani de experiență, dar și startupperi, precum și persoane active în domeniul administrație publice, în cadrul unor instituții sau organizații responsabile pentru dezvoltare, comunicare, tehnologia informației.

Printre obiectivele organizatorilor se numără acela ca numărul participanților la cea de-a III-a ediție a Conferinței de IT&C și Inovare din Ținutul Secuiesc să ajungă la două sute, și să nu fie prezente numai persoane interesate în domeniul IT, ci, practic, reprezentanți, conducători ai oricăror operatori economici activi în regiune, studenți, cadre didactice, funcționari publici.

Participarea la conferință presupune înregistrarea prealabilă, care poate fi efectuată pe pagina: http://itpluscluster.ro/hu/registration2015, unde există posibilitatea de a selecta dintre mai multe opțiuni și servicii.

Retrospectiva conferinței din anul 2014 în cifre: 2 zile, 3 ședințe plenare, 3 secțiuni, 36 de invitați, 140 de participanți.

Mai multe știri