Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reprezentanții Clusterului IT Plus la Stuttgart

Eşti aici

Centrul expozițional și de târguri Stuttgart Messe din Germania a găzduit, la data de 8 octombrie 2014, expoziția și conferința intitulată "Where IT works". La expoziția "Where IT works" au fost prezentate sisteme CRM (Customer Relationship Management), ERP (Enterprise Resource Planning) și DMS (Document Management System), respectiv servicii aferente acestora, în special de către firme și clustere IT locale, germane. Printre altele, au fost prezenți: SAP, Microsoft, Elo, IBM, Konika-Minolta, Lufthansa, Bitkom, SugarCRM, UpdateCRM, Abas, ProAlpha și alte nume definitorii ale acestui segment de piață.

Stuttgart Messe este un obiectiv construit în anul 2007, situat la sud de orașul Stuttgart, în Landul Baden-Württemberg, fiind cel de-al nouălea târg de expoziții ca importanță din Germania, unde se țin conferințe profesionale, târguri, concerte și alte activități recreative. Baden-Württemberg este cel de-al treilea stat ca importanță din Germania, cunoscut și sub numele de grădina Germaniei, atât în ceea ce privește teritoriul, cât și populația, dar și din punct de vedere economic. Fără a lungi vorba, vă recomandăm să vizionați filmulețul de prezentare al statului federal.

Un astfel de context a oferit o excelentă oportunitate pentru ca diferite firme IT, în special din Europa de Est și de Vest să se întâlnească, să aibă loc schimburi de experiențe profesionale, să se încheie parteneriate. În speranța acestui lucru, la eveniment au participat și reprezentanții Clusterului IT Plus, înființat în anul 2013, care întrunește întreprinderi din domeniul informaticii din Ținutul Secuiesc, fiind prezenți liderii companiilor Enetix Software, Gnome Design, Magic Solutions, Nemex Software, precum și Szabó Károly, administratorul Clusterului IT Plus. De la data înființării clusterului, aceasta a fost prima participare la o expoziție din străinătate de prim rang, printre ale cărei obiective s-a numărat sensibilizarea opiniei publice, prezentarea membrilor și a serviciilor acestora, căutarea de noi parteneri, atragerea de activități nearshore outsourcing ale unor firme din Occident. În timpul celor trei zile s-au realizat peste treizeci de conexiuni reușite, dintre care cinci de o importanță semnificativă, în urma cărora s-ar putea realiza acorduri de cooperare de succes pe termen lung cu gigantul în domeniul software, Microsoft, cu clusterul BWCON din statul federal Baden-Württemberg, respectiv cu companiile IT membre ale programului International Cluster, reprezentat de managerul de proiecte, Konstantin Schneider.

În cea de-a doua zi, membri Clusterului IT Plus au fost invitați la o conferință foarte utilă, desfășurată cu ușile închise, intitulată "SEE IT", având ca temă pătrunderea pe piața germană a întreprinderilor IT din țări din afara Uniunii Europene, alte țări din Europa de Sud-Est. A fost un fel de schimb de experiențe, know-how, transfer de cunoștințe, pregătire pentru ca aceste companii să își poată oferi serviciile nearshore într-un mod adecvat firmelor germane conservatoare, care apreciază munca meticuloasă, efectuată cu exigență.

În general, a fost o excelentă oportunitate pentru Clusterul IT Plus, faptul că a putut participa la expoziția "Where IT works", deschizând astfel o ușă pentru companiile IT din Ținutul Secuiesc spre dezvoltare, urmărirea tendințelor occidentale, recunoașterea de noi oportunități, încheierea de parteneriate și atragerea de capital străin.
Pagina web oficială a expoziției: http://www.messe-stuttgart.de/en/where-it-works/.

Galerie

Mai multe știri