Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc

Eşti aici

Primăria Municipiului Miercurea Ciuc

Piața Cetății nr. 1, 530110 Miercurea Ciuc, județul Hargita, România

Telefon: +40 266 315 120

Email: varoshaza@szereda.ro

Web: www.szereda.ro

Prezentarea instituției


După anul 1876, odată cu instituirea sistemului de comitate, orașul Miercurea Ciuc a devenit reședința comitatului Ciuc, iar până în anul 1886 s-a finalizat construcția clădirii în care din anul 1980 se află Primăria Municipiului Miercurea Ciuc, îndeplinindu-și sarcinile administrative locale.
Consiliul local al orașului Miercurea Ciuc se compune din consiliul format din 19 membri, ca organ decizional, respectiv primăria, ca organ executiv. Din anul 2004, primarul orașului este Ráduly Róbert Kálmán, viceprimari: Antal Attila și Szőke Domokos.
Responsabilitățile primăriei includ, printre altele, lucrările de urbanism și amenajarea teritoriului, dezvoltarea infrastructurii urbane și a investițiilor, sistemul social și de sănătate, menținerea instituțiilor sociale și culturale, organizarea de programe culturale, dezvoltarea economică locală, lucrările publice, turismul și protecția mediului și a naturii.
Însă, pentru a putea îndeplini toate aceste îndatoriri, este nevoie de menținerea unei bune cooperări cu instituțiile subordonate și cu societățile de utilitate publică, precum și a unei strânse relații profesionale cu organizațiile civile din oraș, deoarece deservirea intereselor populației este posibilă numai prin intermediul unei colaborări multilaterale.