Securitatea cibernetică a fost tema principală a celei de-a 6-a Conferințe Digitale din Ținutul Secuiesc

Specialiști recunoscuți, lideri de top și cercetători din diverse părți ale Transilvaniei au participat la a șasea ediție a Conferinței Digitale Ținutul Secuiesc, care a avut loc în acest an la Odorheiu Secuiesc, între 17 și 19 octombrie. Organizatorii au anunțat că anul viitor conferința va avea loc din nou într-un oraș din Ținutul Secuiesc, de această dată într-un format nou.

Bihari Béla, președintele IT Plus Cluster, a declarat: Anul acesta conferința a subliniat importanța protecției datelor și a dezvoltării economiei datelor din Ținutul Secuiesc. Securitatea cibernetică și protecția datelor sunt chestiuni de competitivitate și trebuie să acordăm atenție acestui aspect și acasă. În Transilvania, avem la îndemână informațiile valoroase care pot pune Ținutul Secuiesc pe harta digitală a lumii. Conferința atrage din ce în ce mai mulți participanți și consecința acestui fapt este generarea de afaceri și partajarea cunoștințelor în Ținutul Secuiesc. S-a dovedit că participanții, experți digitali, lideri de top și dezvoltatori, consideră important să vorbim despre digitalizare, să căutăm conexiuni și oportunități de colaborare pentru dezvoltarea Ținutului Secuiesc. Scopul rămâne unirea sectoarelor guvernamentale, private, antreprenoriale și educaționale sub un steag comun. Și acest steag nu este altul decât digitalizarea Ținutului Secuiesc – a subliniat Bihari, anunțând în numele organizatorilor că anul viitor conferința va fi din nou planificată într-un oraș din Ținutul Secuiesc, cu un nou concept.

Pe parcursul celor trei zile, peste 60 de vorbitori și lideri de top naționali și internaționali au adus la Odorheiu Secuiesc exemple bune și soluții inovatoare pentru digitalizare. În acest an, afacerile au primit un loc mai mare, liderii de top locali și străini și-au împărtășit experiențele, afirmând clar că digitalizarea este necesară și inevitabilă pentru dezvoltare și competitivitate. După sesiunile plenare de dimineață, participanții au putut participa la prezentări și discuții profesionale cu u!Polgik, orașe inteligente și dezvoltatori, u!antreprenori, educatori și cercetători. Primăria Odorheiu Secuiesc și Hotelul Küküllő au găzduit cea de-a șasea Conferință Digitală Ținutul Secuiesc.

Récz Attila, vicepreședinte al IT Plus Cluster, a declarat: Anul viitor, o conferință reimaginată și care va acoperi mai multe domenii va reveni. Dorim să ne adresăm și liderilor de top ai administrațiilor locale, factorilor de decizie. Există mulți antreprenori, tinerii inovatori care s-au prezentat și în acest an și care doresc să contribuie la dezvoltarea Ținutului Secuiesc, fie prin sisteme guvernamentale, fie prin proiecte smart city și dorim să punem un accent mai mare pe acest lucru.

Simon Károly, co-organizator al U-Hub și Digital Ținutul Secuiesc, a considerat conferința un succes, afirmând că numărul participanților crește de la an la an, mai ales în rândul tinerilor: La nivelul Transilvaniei, pregătirea IT în învățământul superior este de bună calitate, dar din păcate există tot mai puține tălente disponibile. Și sistemul educațional a început un proces de digitalizare, începe să aibă așa-numita parte hardware a acestui proces, dar mai sunt încă multe lacune și, de aceea, trebuie să conștientizăm oamenii despre importanța dezvoltării, digitalizării și conferința este o oportunitate bună pentru acest lucru – a subliniat Simon.

Palkovics László, ministrul inovării și tehnologiei din Ungaria și sponsor principal al conferinței, și-a trimis salutul prin Tóth László, consulul Ungariei la Miercurea Ciuc, care a declarat: consideră extrem de important pentru viitorul regiunii sectorul și activitatea susținută de IT Plus Cluster de ani de zile. „Trebuie să facem tot ceea ce este necesar pentru ca inovația să devină o capacitate de bază în economia noastră, să ne poziționăm în fruntea digitalizării, să nu fim lăsați în urmă de revoluția industrială a patra, care este caracterizată de roboți inteligenți, capabili de decizie, dar să conducem sau cel puțin să fim parte din forța principală. Cred că oamenii maghiari, secui, au îndrumările și abilitățile interne necesare pentru toate acestea” – a subliniat Tóth László.

Videoclipurile și fotografiile de la prezentări sunt disponibile pe site-ul www.digitalisszekelyfold.ro sau pe pagina de Facebook Digital Ținutul Secuiesc.