De ce merită să te alături clusterului?

Datorită unui proiect UE contractat, clusterul s-a lansat cu un plus de energie. Mulțumită acestui proiect, suntem prezenți în Ținutul Secuiesc, Transilvania și România deja ca o entitate consacrată, cu o imagine bine formată, obiective concrete și peste treizeci de membri. De la data înființării, managementul clusterului, precum și liderii câtorva întreprinderi care ni s-au alăturat, au luat parte la mai multe expoziții locale și internaționale, prezentând serviciile, produsele întreprinderilor membre, precum și obiectivele, proiectele clusterului. În urma acestor activități s-au conturat mai multe relații de afaceri și de cooperare de succes, funcționale. În cadrul comunității noastre acordăm importanță opiniilor constructive ale tuturor membrilor, precum și ideilor care promovează dezvoltarea și profesionalismul. În acest scop operăm mai multe forumuri în mediul online, dar și cu ocazia întâlnirilor directe. Depunem eforturi în vederea consolidării coeziunii interioare, respectiv a relațiilor bazate pe încredere dintre membrii noștri, încurajându-i la efectuarea de activități comune și utilizarea serviciilor și produselor celorlalți. Punem un accent deosebit nu numai pe optimizarea proceselor interne, ci exercităm o influență și asupra factorilor externi prezenți în regiune, toate acestea prin colaborări permanente între actorii municipali și părțile interesate din domeniul educației și a altor sectoare, respectiv demararea unor proiecte comune.

În cele ce urmează am întocmit o listă cu 15 de puncte cuprinzând toate activitățile pe care le efectuăm în beneficiul membrilor noștri:

  1. Am dezvoltat un pachet comun de competențe, pe care îl actualizăm periodic în baza informațiilor obținute de la membrii noi și existenți, promovându-l la conferințele, expozițiile de specialitate naționale și internaționale.
  2. Asigurăm membrilor noștri și clusterului prezența sub un brand unit și puternic, activități PR&marketing, respectiv de sales.
  3. Coordonăm comunicarea internă dintre membri, depunem eforturi pentru ca aceștia să se familiarizeze cât mai bine cu produsele și serviciile celorlalți, să le utilizeze și să le recomande partenerilor de afaceri.
  4. Stimulăm cooperarea dintre membri în vederea dezvoltării de produse și servicii IT de calitate, introducerea acestora pe piața locală și internațională.
  5. Facilităm cooperarea dintre membrii, precum și angajamentele comune în scopul de a participa cu succes la proiecte și proceduri de achiziții publice de amploare mai mare.
  6. Efectuăm monitorizarea cererilor de oferte, sprijinind, totodată, membrii noștri prin consultanță în elaborarea proiectelor naționale și internaționale.
  7. Organizăm trening-uri pentru executivi și angajați.
  8. Operăm grupuri de lucru pentru dezvoltare, strategie și de specialitate, care implementează proiecte comune în tematici specificate.
  9. Depunem eforturi în vederea exprimării unei opinii unice și impunerii unor interese uniformizate.
  10. Organizăm conferințe profesionale pentru firmele IT din regiune cu participarea unor parteneri din străinătate.
  11. Facem demersuri în vederea dezvoltării, menținerii de relații de afaceri locale și internaționale, promovând Ținutul Secuiesc și Transilvania drept oportunități atractive de outsourcing.
  12. Colaborăm cu organizații profesionale, clustere naționale și internaționale.
  13. Sprijinim demararea de proiecte inovatoare, de cercetare și dezvoltare, asumându-ne, totodată, rolul de partener de specialitate în alte proiecte.
  14. Participăm în mod activ la programele de dezvoltare regională ale consiliilor locale, precum și în cele care vizează sectorul IT&C, venind cu sugestii
  15. Desfășurăm activități de lobby în scopul formării învățământului superior și vocațional în domeniul IT în concordanță cu nevoile membrilor și cele ale pieței forței de muncă.

Scopuri și valori:

  • Creșterea competitivității întreprinderilor din regiune prin mijloace și soluții IT moderne și eficiente.
  • Sprijin în formarea strategiei IT&C a consiliilor locale din Transilvania, Ținutul Secuiesc
  • Crearea de locuri de muncă, contribuind atât în mod direct cât și în mod indirect la creșterea calității vieții locuitorilor regiunii, la determinarea specialiștilor IT plecați din țară să se întoarcă
  • Crearea de structuri educaționale și de calificare profesională IT de înaltă calitate
  • Dezvoltare infrastructurii IT din regiune.
  • Stimularea activităților de cercetare, dezvoltare și inovare în domeniul IT&C
  • Sprijinirea Start-up-urilor din domeniul IT&C.

Condiții de aderare:

  • Completarea și semnarea Contractului de aderare.
  • Achitarea cotizației anuale de membru după data semnării contractului de aderare
  • Activitatea întreprinderii să aibă legătură cu domeniul IT&C.
  • Nu reprezintă un obstacol, dacă întreprinderea care dorește să ni se alăture este deja membră a altor clustere.

Ader

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot, hamarosan a klaszter egyik képviselője további egyeztetések végett felveszi a kapcsolatot veled. Köszönjük!

Kapcsolattartó személy neve:*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Scroll to Top
Scroll to Top