8. Conferința Digitală Ținutul Secuiesc

Organizăm pentru a opta oară Conferința Digitală Ținutul Secuiesc la Miercurea Ciuc, care, de această dată, este construită în jurul cuvintelor cheie  ARTandTECH . Împreună cu profesioniști IT locali și din străinătate, artiști digitali, antreprenori și cercetători, vom explora impactul tehnologiei asupra culturii și artelor.

Digital Ținutul Secuiesc își propune să cartografieze și să stimuleze în continuare dezvoltarea digitală și tehnologică a regiunii. Dorim să evaluăm anual competitivitatea sectorului IT și digital din Ținutul Secuiesc, să prezentăm realizările noastre, să analizăm progresul nostru în context național și internațional, să promovăm conexiunile profesionale și să încurajăm profesioniștii din regiune să dezvolte soluții inovatoare.

Considerăm că sectorul digital din Ținutul Secuiesc se dezvoltă într-un ritm accelerat, de aceea am conceput Conferința Digitală Ținutul Secuiesc ca un punct de referință. Aici putem să ne oprim și să privim înapoi asupra drumului parcurs, să evaluăm oportunitățile actuale și să stabilim noi obiective profesionale și comunitare. Vom analiza inovația digitală din Ținutul Secuiesc atât în raport cu propria performanță, cât și în contextul pieței din România, Europa și la nivel mondial. Digital Ținutul Secuiesc este forumul profesional și întâlnirea de referință a regiunii.

Ediția de anul acesta a conferinței a fost concepută în jurul cuvintelor cheie artelor și tehnologiei. Pe lângă prezentarea celor mai noi trenduri tehnologice, vom arăta și proiecte locale IT care contribuie la dezvoltarea artelor și culturii.

Anul acesta, cu siguranță îi veți întâlni pe: Charaf Hassan (șef de catedră, decan al Facultății de Inginerie Electrică, BME), Sajtos Péter (șef de divizie, departamentul de digitalizare MNB), W. Szabó Péter (cercetător AI), Túros Eszter (istoric de artă, Muzeul Secuiesc al Ciucului), Somodi Zoltán (director general, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării), Vidákovics Attila (evanghelist Bitcoin), Székely Barnabás (expert în protecția datelor), Csáky-Juhász Anna (director de programe, Agenția Petőfi), Csibi Magor Imre (șef de departament, Trend Consult Group), Bordos László Zsolt (artist de animație 3D și lumină), Csató Lehel și Szenkovits Annamária (cercetători AI din partea UBB), Fogas László (fondator Gimlet.io), Gál Attila (dezvoltator freelancer la Redibyte Tech), Füleki László Zsolt (dezvoltator de jocuri) și mulți alții.

Pe lângă prezentări, pregătim și o expoziție inedită cu care se pare că suntem pionieri în România: vom organiza o expoziție de „picturi” create de inteligența artificială, cu participarea lui W. Szabó Péter, cercetător AI, și a lui Túros Eszter, istoric de artă de la Muzeul Secuiesc al Ciucului. Expoziția va fi deschisă pentru oricine dornic să o viziteze în Miercurea Ciuc, pentru o perioadă limitată. În timpul conferinței, vom avea și alte surprize: va fi o prezentare hologramă și vom crea un loc de joacă digital pentru copii adulți care doresc să încerce cele mai noi dispozitive VR, roboți, oculiști.