Miért érdemes a klaszterhez csatlakozni?

Tudjuk, hogy egyesített erőforrásokkal sikeresebben formálhatjuk Székelyföld és Erdély IT&C piacát. A klaszterben közös kompetenciacsomaggal, egységes megjelenéssel és erős fellépéssel törekedünk a térség versenyképességének a növeléséhez. Pozitív jövőképünket a térségben történő folyamatos IT&C fejlesztési stratégiákban látjuk az innováció, a közös tudásbázis, humán és gazdasági tőke egyesítése által.

10 pontban arról, amiért nekünk megérte a klaszterhez csatlakozni:

 1. Közös, folyamatosan frissülő kompetencia-csomagot alakítottunk ki, melyet a hazai és nemzetközi szakmai konferenciákon, kiállításokon, fórumokon népszerűsítünk.
 2. Klasztertagjaink részére egységes és erős brand alatti megjelenést, PR-, marketing- illetve sales tevékenységet biztosítunk.
 3. Elősegítjük a tagok közti kommunikációt, arra törekszünk, hogy egymás termékeit és szolgáltatásait minél jobban megismerjék, igényeljék, ajánlják üzleti partnereinek.
 4. Ösztönözzük a tagjaink közti együttműködést minőségi szolgáltatások és termékek kifejlesztésére, piacra történő bevezetésére. Elősegítjük a közös feladatvállalást nagyobb közbeszerzési eljárásokon és projektekben való sikeres részvételhez.
 5. A pályázati kiírásokat figyeljük, és tanácsadással segítjük tagjainkat hazai és nemzetközi pályázatok elkészítésében.
 6. Cégvezetők és alkalmazottak részére tréningeket, workshopokat szervezünk.
 7. Szakmai konferenciákat szervezünk a térségben működő IT vállalkozásoknak külföldi partnerek részvételével.
 8. Együttműködünk hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel, klaszterekkel. Helyi és nemzetközi üzleti kapcsolatokat alakítunk ki, Erdélyt vonzó outsourcing lehetőségként népszerűsítjük. 
 9. Aktívan részt veszünk önkormányzatok térségfejlesztési és IT&C szektornak célzott programjaiban, javaslatokat terjesztünk elő.
 10. Lobbi tevékenységet folytatunk az IT szak- és felsőoktatás alakításában a tagok és a munkaerőpiac szükségleteinek megfelelően. Minőségi oktatási programjaink révén elősegítjük az utánpótlás-nevelést és a megfelelően képzett IT szakemberek itthon maradását.

Csatlakozási feltételek

 • A vállalkozás tevékenysége kapcsolódjon az IT&C szakterületéhez.
 • Csatlakozási szerződés kitöltése és aláírása, az Etikai Kódex elfogadása.
 • Éves tagsági díj befizetése a csatlakozási szerződés aláírását követően, amelynek értéke függ a vállalkozás nagyságától (alkalmazottak aktuális száma), és amelyet az alábbi táblázat alapján határozunk meg 2022-re:

Csatlakozok!

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot, hamarosan a klaszter egyik képviselője további egyeztetések végett felveszi a kapcsolatot veled. Köszönjük!

Kapcsolattartó személy neve:*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
Scroll to Top
Scroll to Top