Miért érdemes a klaszterhez csatlakozni?

A klaszter egy megnyert Európai Uniós pályázatnak köszönhetően nagyobb lendülettel indult útjára. E pályázat következtében kialakult arculattal, konkrét célokkal, több mint harminc taggal már bejáratott entitásként vagyunk jelen Székelyföldön, Erdélyben és Romániában. Létezésünk óta a klaszter menedzsmentje, valamint néhány csatlakozott vállalkozás képviselője több nemzetközi és helyi expón vett részt és ismertette tagjaink szolgáltatásait, termékeit, a klaszter célkitűzéseit, projektjeit. Ezen tevékenységek eredményeként több sikeres és jól működő üzleti és együttműködési kapcsolat körvonalazódott. A közösségünkben minden tagnak fontos az építő jellegű véleménye, a fejlődést és a szakmaiságot elősegítő ötlete, erre a célra több fórumot működtetünk online környezetben és személyes találkozás alkalmával. Törekedünk, hogy tagjaink közötti belső kohézió valamint a bizalmi kapcsolatok erősödjenek, biztatjuk őket a közös tevékenységekre, egymás szolgáltatásainak, termékeinek a használatára. Nem csak a belső folyamatok optimalizására fordítunk nagy hangsúlyt, hanem a régióban létező külső tényezőkre is befolyást gyakorolunk, mindezt önkormányzati, oktatási és más szakágazati szereplők közötti folytonos egyeztetésekkel, közös projektek indításával.

Az alábbiakban 15 pontban foglaltuk össze mindazon tevékenységeinket, amelyeket tagjainkért teszünk:

 1. Közös kompetenciacsomagot alakítottunk ki, ezt rendszeresen frissítjük az új, meglévő tagoktól kapott információk alapján és népszerűsítjük a hazai, illetve nemzetközi szakmai konferenciákon, kiállításokon.
 2. Tagjaink és a klaszter részére egységes és erős brand alatti megjelenést, PR&marketing, illetve sales tevékenységeket biztosítunk.
 3. Koordináljuk a tagok közötti belső kommunikációt, arra törekszünk, hogy egymás termékeit és szolgáltatásait minél jobban megismerjék, igényeljék, ajánlják üzleti partnereinek.
 4. Ösztönözzük a tagjaink közti közreműködést minőségi IT szolgáltatások és termékek kifejlesztésére, a helyi és nemzetközi piacra történő bevezetésére.
 5. Elősegítjük a tagok közötti együttműködést, valamint a közös feladatvállalást nagyobb közbeszerzési eljárásokon és projektekben való sikeres részvétel érdekében.
 6. Vállaljuk a pályázati kiírások figyelését, továbbá tanácsadással segítjük tagjainkat hazai és nemzetközi pályázatok elkészítésében.
 7. Cégvezetők és alkalmazottak részére tréningeket szervezünk.
 8. Fejlesztési, stratégiai és szakmai munkacsoportokat működtetünk, amelyek meghatározott témákban közös projekteket valósítanak meg.
 9. Egységes véleménynyilvánításra és érdekérvényesítésre törekedünk.
 10. Szakmai konferenciákat szervezünk a térségben működő IT vállalkozásoknak külföldi partnerek részvételével.
 11. Törekedünk a helyi valamint nemzetközi üzleti kapcsolatok kialakítására, ápolására, vonzó outsourcing lehetőségként népszerűsítjük Székelyföldet és Erdélyt.
 12. Együttműködünk hazai és nemzetközi szakmai szervezetekkel, klaszterekkel.
 13. Támogatjuk az innovációs, kutatási és fejlesztési projektek indítását, továbbá más projektekben is vállaljuk a szakmai partner szerepét.
 14. Aktívan részt veszünk önkormányzatok térségfejlesztési és IT&C szektornak célzott programjaiban, javaslatokat terjesztünk elő.
 15. Lobbitevékenységet folytatunk az IT felsőoktatás és szakoktatás alakításában a tagok és munkaerőpiac szükségleteinek megfelelően.

Csatlakozási feltételek

 • Csatlakozási szerződés kitöltése és aláírása.
 • Éves tagsági díj befizetése a csatlakozási szerződés aláírását követően, amelynek értéke függ a vállalkozás nagyságától (alkalmazottak jelenlegi száma), és amelyet az alábbi táblázat alapján határozunk meg 2021-re:
  Alkalmazottak száma Éves tagsági díj (RON)
  1 – 5 500
  6-10 750
  11 – 20 1250
  21 – 50 2000
  50+ 3500
  Abban az esetben, ha a cég évközben csatlakozik a hátramaradó hónapokra számítjuk ezt az összeget.
 • A vállalkozás tevékenysége kapcsolódjon az IT&C szakterületéhez.
 • Nem jelent akadályt, ha a csatlakozni vágyó vállalkozás már tagja más klaszternek.

Csatlakozok

Kérjük, töltsd ki az alábbi űrlapot, hamarosan a klaszter egyik képviselője további egyeztetések végett felveszi a kapcsolatot veled. Köszönjük!
Kapcsolattartó személy neve:*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.
Scroll to Top