Junior mentorprogram indul!

Az IT Plus Klaszter és az Explorer Consulting Kft. nyári szakmai gyakorlatot szervez 9. és 10. osztályt végzett diákoknak. A jelentkezésnek nem feltétele az informatika profilú osztályba járás, de az ottani programozási tananyag ismerete elvárás.

A program célja, hogy az informatika iránt érdeklődő diákok a, talán kevésbé izgalmas, de nélkülözhetetlen középiskolai anyagon túl, kicsit jobban bele lássanak az informatikus cégek és kollégák mindennapjaiba. Olyan diákok jelentkezését várjuk, akik el tudnák képzelni, hogy ezen a pályán helyezkedjenek el, gondolkodnak azon (vagy már eldöntötték), hogy informatika egyetemen folytatják a tanulmányaikat.

A program során terveink szerint július 25-29 közötti héten egy rövid képzésen vesznek részt a jelentkezők (kevés programozási kiegészítés a középiskolai anyaghoz), majd valamennyi önálló feladatot kapnak. A következő héten újabb rövid képzés következne, néhány technológia specifikus dolog bemutatása. Augusztus hónap folyamán és szeptember első felében egy kisebb projekten dolgoznak, céges mentorok felügyelete mellett. Időszakos nyaralások, táborok természetesen beleférnek majd. A nyár végén a résztvevőkkel közösen kiértékelve döntünk a folytatásról. A célunk, hogy a következő tanév első felében további képzésekben részesítsük a résztvevőket.

A programban való részvételhez egyéni motiváció, kitartás és egy laptop szükséges. Ha valakit csak ennek a hiánya tart vissza, az is jelentkezhet bátran!

Az érdeklődők jelentkezését július 22, péntek éjfélig várjuk a sandor.kolumban@explorer-consulting.ro email címre. A teljes programba csak korlátozott számú diákot tudunk fogadni, de a képzés és az önálló feladat megoldása még nem létszámkorlátos.

Úgyhogy: HAJRÁ! JELENTKEZZ!

Scroll to Top
Scroll to Top