IT átképzési program Sepsiszentgyörgyön

IT átképzési program Sepsiszentgyörgyön
Szakmát váltanál? Akkor ez neked szól!

UPDATE: A képzés októberben indul. A fennmaradt helyekre való iratkozás szeptember 12-18 közt 
történik, a pótfelvételi időpontja szeptember 24. 
ITT megtalálod a regisztrációs linket és minden szükséges információt! 
Ha az iratkozásról lemaradtál, íme még egy lehetőség: 
szeptember 20-án 16:00 órától, szeptember 22.-e 10:00 óráig a regisztrációs platform nyitva áll!

Szakmát váltanál, és szívesen dolgoznál az IT-szektorban? Már ott dolgozol, és jól jönne a szakirányú végzettség, hogy összhangba hozd a tényleges feladataidat a „papírjaiddal”? Vagy már meg is van a szakirányú végzettséged, de azért sokat segítene, ha felfrissítenéd és bővítenéd az egykor tanultakat? Akkor a BBTE Sepsiszentgyörgyön induló képzése neked szól.

A képzést a BBTE az IT Plus Klaszterrel partnerségben szervezi.

Miről szól a program? A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Matematika és Informatika Karának Informatika és szoftverfejlesztés posztgraduális képzése egy másfél éves átképzési program, amely lehetőséget biztosít mindazok számára, akik jelenlegi szakmájukból szeretnének áttérni az informatika és szoftverfejlesztés területére, és sikeres karriert szeretnének elindítani az IT-szektorban.

Kik jelentkezhetnek? A posztgraduális képzésre olyanok jelentkezhetnek, akik már rendelkeznek felsőfokú egyetemi végzettséggel (bármilyen tudományterületen), illetve egy államilag elismert felsőoktatási intézmény által kibocsátott, ennek megfelelő oklevéllel (egyetemi diploma).

A BBTE MATEMATIKA ÉS INFORMATIKA KARA 2022-BEN SEPSISZENTGYÖRGYÖN IS MEGHIRDETI AZ INFORMATIKA ÉS SZOFTVERFEJLESZTÉS POSZTGRADUÁLIS KÉPZÉSI PROGRAMJÁT. A MÁSFÉL ÉVES PROGRAM 2022. MÁRCIUS ELSŐ FELÉBEN INDUL, AZ ELŐZETES REGISZTRÁCIÓRA ÉS A BEIRATKOZÁSRA FEBRUÁR FOLYAMÁN KERÜL SOR, ONLINE.

Kiktől fogsz tanulni? A magas színvonalú oktatási program képzési szakemberei a BBTE Matematika és Informatika Karának egyetemi oktatói, akik a gazdasági szektorral is folyamatosan együttműködnek, és komoly fejlesztői tapasztalatokkal rendelkeznek. Az IT Plus klaszter által a hallgatók közvetlen kapcsolatban lesznek a helyi IT szektor képviselőivel is, így a képzés befejezése után (vagy akár azzal párhuzamosan) még könnyebbé válik számukra az azonnali elhelyezkedés a szakmában.

JÓL HANGZIK? AKKOR LÁSS NEKI!

AHHOZ, HOGY BE TUDJ IRATKOZNI A KÉPZÉSRE, ELŐBB REGISZTRÁLNOD KELL EZEN A LINKEN: REGISZTRÁLOK

REGISZTRÁCIÓS HATÁRIDŐ: 2022. február 24., 23:59

AZ EZT KÖVETŐ ONLINE BEIRATKOZÁSHOZ SZÜKSÉGES LINKET A REGISZTRÁCIÓ SORÁN MEGADOTT EMAIL CÍMEDRE KÜLDJÜK EL.

Hogyan épül fel a program?

Regisztráció. Mindenekelőtt regisztrálnod kell legkésőbb 2022. február 24-én 23:59-ig a BBTE űrlapján, amit ide kattintva érsz el. Ezzel kifejezed a szándékodat, hogy részt vennél a képzésen.

Beiratkozás. Az itt megadott email címedre kapsz majd egy levelet. Ebben lesz egy link, amin keresztül ténylegesen beiratkozhatsz a képzésre február 21. és február 25. között. (Korábban ezért Kolozsvárig kellett utazni, de jó hír, hogy a beiratkozás most már online zajlik). Azt javasoljuk, hogy mielőtt nekiállsz az iratkozásnak, készítsd elő a szükséges papírokat (amiket itt megtalálsz). Ezzel jócskán megkönnyíted a saját dolgodat, ugyanis előfordulhat, hogy bizonyos iratokat a szekrény mélyéről kell előkeresned, vagy éppen az egykori középiskoládból kell kikérned (ha időközben elveszítetted).

Beiratkozási időszak: 2022. február 21–25.

ŐSZI IRATKOZÁS IDŐPONTJA: 2022. szeptember 12-18.

Beiratkozási díj: 150 lej + 50 lej iratkezelési és adatfeldolgozási díj.

Annak érdekében, hogy minél jobban átlásd a programot és választ kapj a kérdéseidre, 3 online konzultációt fogunk tartani. A részvételhez szükséges infókat szintén emailben fogod megkapni.
•	2022. február 17., 17:00 óra: Általános tájékoztatás a programról (ezen előjelentkezés nélkül is részt lehet venni, ebben az esetben emailben kell igényelni a szükséges információkat, a posztgrad@cs.ubbcluj.ro címen).
•	2022. február 22., 17:00 óra: Tájékoztatás a BBTE tanulásmenedzsment (LMS) rendszerének (ahol a beiratkozás és a felvételi is zajlik) használatáról, illetve a beiratkozásról.
•	2022. március 2., 17:00 óra: Felvételi szimuláció, és tájékoztatás az LMS-rendszer vizsgafelületének használatáról.

Felvételi. Ezután következik az online felvételi vizsga március 5-én. Egy logikai feladatokból álló, algoritmikus gondolkodási készséget, valamint számítástechnikai általános műveltséget felmérő tesztre gondolj. Valami ilyesmire (teszünk be példatételt?). A vizsgával kapcsolatos információkat (például hogy hol és hogyan kell csatlakoznod) szintén emailben fogod megkapni. A program keretében meghirdetett helyek száma: 25.

Online felvételi vizsga időpontja: 2022. március 5., 10:00 óra

ŐSZI ONLINE FELVÉTELI VIZSGA IDŐPONTJA: 2022. szeptember 26, 10:00 óra

AZ ÁTKÉPZÉSI PROGRAM TELJES TANDÍJA 7500 RON, AMIT 3 RÉSZLETBEN TUDSZ KIFIZETNI (3×2500 RON). AZ ELSŐ RÉSZLETET AKKOR KELL KIFIZETNED, HA SIKERESEN FELVÉTELIZTÉL.

Folyamatosan keressük a lehetőségeket arra, hogy ösztöndíjjal támogassuk a hallgatók tanulmányait, erről mindenképpen tájékoztatjuk a résztvevőket.

A sikeres felvételi után következik a másfél éves képzési program – a tömbösített órákat az aktuális járványhelyzethez igazodva offline (Sepsiszentgyörgyön) vagy online tartják. Előbb egy 12 modulból álló elméleti és gyakorlati képzésre kerül sor (ez 12×40 órát jelent, és mindegyik modul vizsgával zárul). Ezt követi további 3 modul, amelynek során szakmai gyakorlat zajlik helyi IT cégeknél. Ezalatt kell elkészíteni a záróvizsga-projektet is.

Ezután már csak a sikeres záróvizsga van hátra, hogy kézhez kapd a jól megérdemelt okleveled.

Maradt még kérdésed? A programról, tantervről, költségekről és felmerülő gyakori kérdésekről a képzés hivatalos honlapján, ide kattintva érhető el több információ. További kérdésekre a posztgrad@cs.ubbcluj.ro e-mail címen is szívesen válaszolunk!

A képzést támogatja Kovászna Megye Tanácsa és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala. Köszönet érte!

Scroll to Top
Scroll to Top