Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bronz minősítést kapott az IT Plus Klaszter

Jelenlegi hely

Rangos nemzetközi elismerést kapott a székelyföldi IT Plus Klaszter. Az elsősorban számítástechnikai és információtechnológiai vállalkozásokat képviselő IT Plus Klaszter tevékenységét és menedzsmentjét az idén áprilisban vizsgálta az ESCA - European Secretariat for Cluster Analysis nemzetközileg elismert szervezet, amelynek eredményeként a klaszter elnyerte az Európai Klaszter Kiválósági Kezdeményezés bronz fokozatát.

Az Európai Bizottság által indított Európai Klaszter Kiválósági Kezdeményezés (ECEI) olyan módszertant és eszközöket foglal magába, amellyel javíthatóak és magas színvonalra emelhetőek a klasztermenedzseléshez szükséges erőforrások és módszerek. Ez az irány az erős klaszterré válás felé mutat, amelynek következtében az IT Plus Klaszter is részese lesz a régió gazdasági felemelkedésében, innovációs és új üzleti lehetőségek generálásában. Ennek a folyamatnak az eredményeként a klaszteren belül új munkahelyek létesülhetnek, új termékek és szolgáltatások jelenhetnek meg vagy akár K+F tevékenységek indulhatnak.

Romániában jelenleg három IT&C klaszter rendelkezik érvényes ECEI minősítéssel. Ez az elismerés kiváló lehetőséget biztosít az IT Plus Klaszter számára új, nemzetközi kapcsolatok építésében, nemzetközi konzorciumokban való részvételhez, valamint határokat átívelő közös klaszterszintű projektek indításában is.

Az IT Plus Klaszter két éven át jogosult az European Cluster Excellence Initiative (ECEI) Bronze Label minősítés viselésére, amely Európában és nemzetközileg is elismert.

Galéria

További hírek