Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Idén is lesz Székelyföldi Számítógépes Alkalmazásfejlesztő Verseny

Jelenlegi hely

A tavalyi siker után idén második alkalommal szervezik meg a Székelyföldi Számítógépes Alkalmazásfejlesztő Versenyt, a csíkszeredai Márton Áron Gimnázium és az IT Plus Klaszter kezdeményezésének köszönhetően.

A 2014-ben első alkalommal meghirdetett Székelyföldi Számítógépes Alkalmazásfejlesztő Verseny célja az innovatív gondolkodású, tehetséges középiskolások és egyetemisták felfedezése, a szakma és a közvélemény figyelmének felkeltése az alkalmazásfejlesztésben rejlő, hosszú távú lehetőségekre mind az üzleti, mind a közszférában. Az esemény egy szintén fontos célja, hogy a résztvevő diákok, egyetemisták és a térségben működő szoftverfejlesztéssel foglalkozó vállalkozások megismerjék egymást és megtalálják a módját új innovatív IT&C projektekben való együttműködésre.

Az idei verseny első fordulójába, amely június 6-án, szombaton a Márton Áron Gimnáziumban kerül megrendezésre kilenc csapat, összesen tizenhárom diákkal nevezett be hat neves székelyföldi középiskolából. A megméretetésen jelen lesz: Coşarcă Alexandru Mihai, Cochior Cristian Alexandru és Stoian Urzică Cristian, a maroshévízi O. C. Tăslăuanu Líceumból; Kerekes Hunor a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceumból; Antal Árpád, Amza Ștefan és Sólyom Gellért a csíkszeredai Márton Áron Gimnáziumból; Lázár Zsolt és Portik Hunor a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnáziumból; Borsos Bálint és Kiss Alpár a székelyudvarhelyi Tamás Áron Gimnáziumból; Barabási Csongor, valamint Ferencz András a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumból.

A résztvevők kész alkalmazásokkal érkeznek majd a versenyre, amelyeket felhasználói, illetve programozói szemszögből egy szakmai zsűri előtt kell bemutassanak és megvédjenek. A zsűriben az Enetix, Magic Solutions, Nextra Software, Perfect PC Soft&Service vállalkozások, valamint a Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Karának egy-egy képviselője lesz jelen. Az első három helyezett értékes díjakkal térhet majd haza, amelyeket az Enetix, Magic Solutions, Nextra Software és Perfect PC Soft&Service IT vállalkozások jóvoltából biztosítanak a szervezők.

Szeptemberben tartandó második fordulóban újabb kihívásokra és közös munkára hívják a résztvevőket, amely keretében az IT Plus Klaszterbe csatlakozott informatikai vállalkozások által javasolt témákban kell alkalmazást fejleszteni, ezzel a lépéssel is közelebb kerülhetnek az IT szakma iránt érdeklődők és ezen ágazatban tevékenykedő vállalkozók.

További információkat a http://szszav2015.byethost7.com webhelyen lehet találni, vagy akár e-mail-ben is igényelhető dihunor100@yahoo.com címen, Demeter István-Hunor, informatika tanártól.

(szerző: Palkó István-Zsolt/IT Plus Klaszter)

További hírek