Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

IT Plus Klaszter a Csíkexpón

Jelenlegi hely

2015. május 14-17. között szervezik meg Csíkszereda legrangosabb nemzetközi kiállítását és vásárát, a 23. Csíkexpót. Az expó idei kiadásának a Vákár Lajos Műjégpálya ad helyet. Többek között képviselteti magát a Csíki Vállalkozók Egyesülete és az IT Plus Klaszter, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, Hargita Megye Tanácsa, illetve számos magáncég, akik különböző szolgáltatásokat, fogyasztói és műszaki cikkeket kínálnak majd az odalátogatóknak.

Az elmúlt egy évben az IT Plus Klaszter képviselői nemzetközi szinten ismert, stuttgarti, darmstadti, hannoveri informatikai kiállításokon vettek részt és népszerűsítettek a klaszter tevékenységét, a csatlakozott IT&C vállalkozások termékeit, valamint szolgáltatásait és nem utolsó sorban hosszú távú partnerségek kialakítására törekedtek.

A klaszter számára nemcsak a nyugati ügyfelek jelentenek prioritást, hanem fontosak a helyi szereplők is, mint az önkormányzatok, vállalkozások, végfelhasználók, egyetemisták. Ebből a gondolatból kiindulva az IT Plus Klaszter saját standdal vesz részt az idei Csíkexpón.

A rendezvény ideje alatt a klaszterstandnál folyamatosan várják az IT&C termékek és szolgáltatások iránt érdeklődő cégeket, valamint magánszemélyeket. Továbbá lehetőség nyílik jelentkezni a klaszterben működő vállalkozások által meghirdetett informatikai állásokra.

Pénteken és szombaton (május 15-16.) IT szakemberek fognak tematikus kiselőadásokat tartani innováció, start-up, IT témákban.

Kiselőadások – május 15-16., péntek –szombat

Május 15., péntek:
15:00 – Bihari Béla - Mennyibe kerül az innováció és a versenyképesség fenntartása?
15:30 – Páll Tibor – „házOkosan!”
16:00 – László Pál – Milyen lesz a jövő internetje?
16:30 – Karda István – Hogyan védjük személyes adatainkat az interneten?
17:00 – Daday Hunor – Itt a legújabb USB-szabvány, az USB-C avagy 3.1.

Május 16., szombat:
16:00 – Bustya Attila – Hogyan tervezzünk egy saját drónt?
17:00 – Benő Alpár – Művészet és technológia kapcsolódási pontja

Galéria

További hírek