Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CeBIT előtt Darmstadt – startolnak az idei európai IT&C szakmai konferenciák

Jelenlegi hely

A székelyföldi központú IT Plus Klaszter alapvető céljai között fogalmazódott meg tagjai, azaz a vállalkozások versenyképességének a növelése, kooperációk erősítése a klaszteren belül, kutatási és fejlesztési tevékenységek generálása, innovatív termékek fejlesztése és támogatása. Idén kiemelkedő szerepet kap a székelyföldi régió, mint potenciális IT centrum, valamint a klaszter tevékenységének az ismertetése, újabb tagok bevonzása és nem utolsó sorban hosszú távú partnerségek kialakítása más IT&C nagyvállalatokkal. Az utóbbi cél elérésben a klaszter képviselői részt vesznek két nagy jelentőségű nyugat-európai számítástechnikai és információtechnológiai kiállításon, ahol egyesített erővel nyújtanak ajánlatot magas színvonalú szolgáltatások és megoldások kivitelezésére.

Elsőként február 19-én, a németországi Darmstadt település központjában található modern Darmstadtium-ban kerül sor az IT&Media FUTUREcongress 2015 elnevezésű expóra. A közel 140 informatikai vállalkozás találkozóján az résztvevők megismerkedhetnek az IT&C piac legújabb innovatív megoldásaival, amelyeknek köszönhetően csökkenthetik az IT költségeket, javíthatják és hatékonyabbá tehetik az ügyvezetést és a mindennapi munkafolyamatokat az alkalmazottak, középvezetők és felsővezetők számára. A rendezvényen érintett főbb témák: felhő (cloud) alapú megoldások hatékonysága, SEO technológiák és online marketingstratégiák, IT biztonsági technológiák és megoldások, ügyfélszolgálati (CRM) alkalmazások használatának előnyei a vállalkozásoknál, megfelelő és hatékony IT csapatok megszervezése, stb.

Az IT Plus standjánál jelen lesz a klaszter egyik munkatársa, továbbá a Computer Trade, a Gnome Design, a Nextra Service, valamint a Nextra Software vállalkozások egy-egy képviselője.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk 8:30-18:00 óra között az IT PLUS Klaszter 0S1 számú standjánál, a színpad közelében.

Az IT&Media hivatalos honlapja: www.itandmedia.de

Nemzetközi szinten ismert és egyben Európa legnagyobb számítástechnikai kiállítását, a CeBIT-et 2015. március 16-20. között tartják Hannoverben, Németországban. Az egy hétig tartó rendezvényen az következő főcsoportokba sorolták be magukat a kiállítók: üzleti biztonsági megoldások, telekommunikáció és hálózatok, CRM & BI, DatacenterDynamics, digitális üzleti megoldások, ECM, ERP és kereskedelm, globális IT szolgáltatások, kutatás és innováció. A CeBIT ideje alatt kerül megrendezésre a Future Match 2015 üzletember találkozó az Enterprise Europe Network - Leibniz Universität Hannover szervezésében. Az esemény kiváló lehetőséget biztosít az IT&C területen tevékenykedő vállalkozásoknak új üzleti lehetőségek, üzleti vagy K+F partnerek felkutatására, hosszú távú kapcsolatok kiépítésére. A 2014-es Future Match-en 34 országból 380-an vettek részt 1350 tárgyalást lebonyolítva. Az IT PLUS Klaszter megalakulása óta első alkalommal vesz részt e színvonalasnak ígérkező rendezvényen. Az érdeklődők a 6. kiállítócsarnok 31. standjánál ismerkedhetnek meg a klaszterbe tömörült vállalkozások szolgáltatásairól, termékeiről és egyben székelyföldi, erdélyi régió mint IT&C outsourcing központ előnyeit és lehetőségeit is felfedezhetik a terjeszkedni vágyó nagyvállalatok.

A CeBIT hivatalos webhelye, friss hírekkel, hasznos tudnivalókkal: www.cebit.de

Future Match 2015 üzletember találkozó weblapja, ahol megtekinthető a regisztrált résztvevők teljes listája időpontkérési lehetőséggel: www.b2match.eu/futurematch2015

(szerző: Palkó István-Zsolt/IT Plus Klaszter)

Galéria

További hírek