Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A székelyföldi IT Plus Klaszter képviselői Stuttgartban

Jelenlegi hely

A németországi Stuttgart Messe kiállító- és vásárközpont adott helyet 2014. október 8-10. között megszervezett "Where IT works" elnevezésű konferenciával egybekötött expónak. A "Where IT works" kiállításon többnyire helyi német IT cégek és klaszterek mutatták be CRM (Customer Relationship Management), ERP (Enterprise Resource Planning) és DMS (Document Management System) rendszereiket és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásaikat. Többek közt jelen volt az SAP, Microsoft, Elo, IBM, Konika-Minolta, Lufthansa, Bitkom, SugarCRM, UpdateCRM, Abas, ProAlpha és további e piacszegmenst meghatározók.

A Stuttgart Messe 2007-ben épült létesítmény, délre fekszik Stuttgart várostól, Baden-Württemberg tartományban és egyben Németország kilencedik legnagyobb vásárközpontja, amely szakmai konferenciáknak, vásároknak, koncerteknek és más szabadidős tevékenységeknek biztosít teret. Baden-Württemberg Németország kertjének nevezett harmadik legnagyobb tartomány, úgy területi, mint lakossági, illetve gazdasági szempontból is. Nem nyújtanánk a szót, javasoljuk, hogy tekintse meg a tartomány bemutatkozó kisfilmjét.

Egy ilyen kontextus kitűnő lehetőségeket kínált főleg Nyugat- és Kelet Európai IT cégek találkozására, szakmai eszmecserékre, partnerségek kialakítására. Ennek reményében a rendezvényen részt vett a 2013-ban alakult székelyföldi informatikai vállalkozásokat magába tömörítő IT Plus Klaszter küldöttsége is, amely az Enetix Software, Gnome Design, Magic Solutions, Nemex Software vállalkozások vezetőiből és Szabó Károly, IT Plus Klaszter ügyvezetőjéből állt. A klaszter megalakulása óta ez volt az első külfödi, színvonalas expón való részvétel, és amelynek céljai között szerepelt a köztudatba való bevezetés valamint a tagok, illetve ezek szolgáltatásainak az ismertetése, új partnerek felkutatása, nyugati IT cégek nearshore outsourcing tevékenységének bevonzása. A háromnapos időtartam több mint alatt harminc sikeres kapcsolatfelvétel történt, ebből öt kiemelkedő jelentőséggel bír, amelynek következtében hosszú távú sikeres együttműködési megállapodás születhet a Microsoft szoftveróriással, Baden-Württemberg tartományban működő BWCON klaszterrel, illetve Konstantin Schneider projektmenedzser által képviselt International Cluster programba tartozó IT vállalkozásokkal.

Második nap az IT Plus Klaszter tagjai egy kimondottan hasznos és zárt ajtók mögött zajló "SEE IT" konferenciára kaptak meghívást, amelynek tematikája az Európai Unión kívüli, más Délkelet-Európai országokban működő IT vállalkozások németországi piacra való bejutásáról szólt. Egyfajta praktikus know-how tapasztalatcsere, tudásátadás, felkészítés történt arra, hogy ezen vállalkozások megfelelően tudják kínálni nearshore szolgáltatásaikat az igényes, a precíz munkát szerető, konzervatív szemléletmódú német cégeknek.

Összességében egy kiváló lehetőség volt az IT Plus Klaszternek, hogy részt vehetett "Where IT works" expón, ezzel egy kaput kinyitva a székelyföldi IT vállalkozásoknak a felzárkózásra, a nyugati irányvonalak követésére, új lehetőségek felismerésére, partnerségek kialakítására és a külföldi tőke bevonzására.
Az expó hivatalos honlapja: http://www.messe-stuttgart.de/en/where-it-works/.

Galéria

További hírek