Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem Gazdaság- és Humántudományok Kar

Jelenlegi hely

Sapientia – Erdélyi Magyar Tudományegyetem Gazdaság- és Humántudományok Kar

Csíkszereda, Hargita megye, Szabadság tér, 1. szám, 530104

Telefon: +40 266 314657

Email: ghkar@sapientia.siculorum.ro

Web: http://ghtk.csik.sapientia.ro/hu

Az intézmény bemutatása


A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem a romániai magyarság önálló egyeteme Európában, melynek célja nemzeti közösségünk oktatásának és tudományos életének elismert szakmai színvonalon való művelése. Felelősek vagyunk a hallgatóknak nyújtott tudásért, oktatóink és munkatársaink jövőjéért, kutatásaink minőségéért és működésünk átláthatóságáért.

A Gazdaság- és Humántudományok Karon folyó gazdaságtudományi képzés célja a gazdaságot kiépíteni és működtetni képes, jól felkészült, a nemzetközi piacon is versenyképes tudású közgazdászok képzése magyar nyelven. A kar által kínált közgazdászképzés olyan szakterületekre összpontosít, amelyek nemcsak a regionális és nemzeti munkaerőpiacon, hanem a nemzetközi szakmai mezőnyben is széles körű szakmai fejlődés és érvényesülés lehetőségét alapozzák meg. A szaktudás mellett a képesség és készségfejlesztés különös szerepet kap, hiszen ettől függ a végzősök szakmai érvényesülése. Ezt a célt szolgálja a széles körű menedzsmentoktatás, a kommunikációs készségfejlesztés, valamint az interdiszciplináris analitikus szakmai szemléletmód kialakítása és fejlesztése.
A kar oktatói igen fontosnak tartják a gyakorlatorientált oktatást, valamint azt, hogy a diákok és az üzleti (jövendőbeli alkalmazói) szféra már az egyetemi évek alatt találkozzanak egymással.
Karunk humántudományokban is lehetőséget ad a tovább tanulásra alap- és mesterszak keretében.

Gazdasági alapszakok:
  • Agrár- és élelmiszeripari gazdaság
  • Általános közgazdaság
  • Könyvelés és gazdálkodási informatika
  • Marketing
  • Gazdasági informatika

Mesterszak:
  • Vezetés és szervezés