Gazdasági konferencia: startupok, üzleti angyalok, kapcsolatépítők

Digitális Székelyföld programunkat és start-up szimulációt mutattunk be a 2016. február 26.-án, a Romániai Magyar Üzleti Egyesület által megszervezett “Gazdasági konferencia: startupok, üzleti angyalok, kapcsolatépítők” program keretén belül.

A Bukarestben zajló eseményen több mint 130 vállalkozó vett részt, köztük állami és pénzügyi intézmények képviselői, befektetők, hazai és határon túli üzleti angyalok. Az előadók között megemlítendő Diósi László, az OTP Bank Románia vezérigazgatója, Potápi Árpád János magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Olti Ágoston, az OTP Consulting Románia vezérigazgatója, továbbá Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs programjának vezetője, Károlyi Antal üzleti angyal, a Traction Tribe társalapítója, valamint Hild Imre befektető, a Digital Factory Accelerator partnere.

Az IT Plus Klaszter előadását Rácz Attila alelnök vezette be, a továbbiakban digitális közösségépítésről beszélt Miklós Ervin, Bihari Béla oktatás és mentoring programok fontosságát, Csenteri Levente e-rendszereket, Balázs Endre pedig a start-up, innováció és kutatás-fejlesztéssel kapcsolatos célokat mutatta be.

A találkozó második részében, a start-up szimuláción, Rácz Attila szervezésében és moderálásával háromszéki fiatalok mutatták be innovatív ötleteiket a közönségnek. Sepsiszentgyörgyről a Vocalcycle-t, személyre szabott kerékpárok összeállítását és értékesítését célzó projektjüket mutatta be Molnár Hunor; a sepsiszentgyörgyi Dizájn Hét második helyezettje, Bagoly Levente a nyertes, fából készült csüngő széket (Hang Chair) mutatta be; a csíkszeredai csapatot képviselve Máthé Zsolt László bemutatta a kézműves alkotóknak létrehozott online webáruházat, a „Shoptsie”-t; Tóth Attila pedig a mesterséges intelligenciával működtetett online kereskedelemben hasznosítható szoftvert, a „NEXTE”-t ismertette. A bemutatkozó pitch-eket a három üzleti angyal (Ács Zoltán, Károlyi Antal és Hild Imre) véleményezte. A szimuláció nagy sikernek örvendett, a visszajelzések alapján a bemutatkozó fiatal start-upperek egy új színt hoztak a rendezvénybe.

Sajtómegjelenések a rendezvényről:
http://penzcsinalok.transindex.ro/marketing/20160307-uzleti-angyalok
http://penzcsinalok.transindex.ro/marketing/20160303-gazdasagilag-is-meg-kell-erositeni-a-magyarsagot-a-karpat-medenceben
http://www.3szek.ro/load/cikk/89310/haromszeki_fiatalok_is_bemutatkoztak_uzleti_konferencia_bukarestben

Scroll to Top
Scroll to Top