Az IT PLUS Klaszter a Magyarországi MI Koalíció tagja!

A klaszter célja a folyamatos fejlődés és a digitalizációs törekvések sokrétű mozgósítása, ezért fontosnak tartjuk az olyan partnerségeket, melyek fejlődéshez és új lehetőségek feltárásához segítik a klasztert. Ennek értelmében tavaly év végén a klaszter vezetősége kérelmet nyújtott be az újonnan alakult Magyarországi Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz, melyet annak elnöksége többséggel el is fogadott. A döntés értelmében az IT PLUS KLASZTER is a MI Koalíció tagjává vált.

Magyarország kormánya által 2015 végén – az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció, az InternetKon eredményei alapján – elindított, a digitális ökoszisztéma egészét érintő Digitális Jólét Program (DJP) célja, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertesei közé kerülhessen. 2018-ban alakult a MI Koalíció, mely különböző problémakörök megvitatásához és a széles körű együttműködési lehetőségek megteremtéséhez biztosít fórumot. „A Mesterséges Intelligencia nem maga a cél, hanem egy stratégia, egy eszköz a társadalmi-gazdasági célok megvalósításához. Az MI koalíció feladata nemcsak az európai szintű előrelépéshez szükséges versenyképes területek beazonosítása, hanem az is, hogy mindenkit felkészítsen Magyarországon a mesterségesintelligencia-alapú megoldások elfogadására” – mondta Palkovics László a koalíció első plenáris ülésén. Itt olvashatsz tovább a koalíció céljairól és programjairól.

A klaszter keretén belül a munkacsoportok megszervezése a következő feladat: igazodva a koalíció felépítéséhez, minden szakterületen, azaz mind a 6 munkacsoportban képviseltetjük magunkat: adatipar és adatvagyon munkacsoport, alkalmazások és piacfejlesztés, nemzetközi kapcsolatok, oktatás és érzékenyítés, szabályozás és etikai kerete, technológia és biztonság.

A mesterséges intelligencia kiemelt hangsúlyt kap az idei Digitális Székelyföld Konferenciánkon, melyet ezúttal új koncepció mentén szervezünk – kövess minket, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Scroll to Top
Scroll to Top