Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Expo

Jelenlegi hely

ÉSZműves Sátor a 27. Szent György Napokon

A KÉZműves életre kelti a természetet és élteti a hagyományt - az ÉSZműves életre kelti az ötletet és élteti az innovációt!
Látogass el idén is az Észműves Sátorba egy jó beszélgetésre, vagy hallgass meg egy izgalmas előadást egy pohár jó bor melett!
Helyszín a Bástya Vendéglő udvara (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6. szám).

Aktuális gazdasági témák, innováció, startup és szakmai előadások kerülnek terítékre. Tekintsd meg az alábbi programterveket, vagy látogass el az esemény Facebook oldalára!

IT Plus Klaszter a Csíkexpón

2015. május 14-17. között szervezik meg Csíkszereda legrangosabb nemzetközi kiállítását és vásárát, a 23. Csíkexpót. Az expó idei kiadásának a Vákár Lajos Műjégpálya ad helyet. Többek között képviselteti magát a Csíki Vállalkozók Egyesülete és az IT Plus Klaszter, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, Hargita Megye Tanácsa, illetve számos magáncég, akik különböző szolgáltatásokat, fogyasztói és műszaki cikkeket kínálnak majd az odalátogatóknak.

Az elmúlt egy évben az IT Plus Klaszter képviselői nemzetközi szinten ismert, stuttgarti, darmstadti, hannoveri informatikai kiállításokon vettek részt és népszerűsítettek a klaszter tevékenységét, a csatlakozott IT&C vállalkozások termékeit, valamint szolgáltatásait és nem utolsó sorban hosszú távú partnerségek kialakítására törekedtek.

A klaszter számára nemcsak a nyugati ügyfelek jelentenek prioritást, hanem fontosak a helyi szereplők is, mint az önkormányzatok, vállalkozások, végfelhasználók, egyetemisták. Ebből a gondolatból kiindulva az IT Plus Klaszter saját standdal vesz részt az idei Csíkexpón.

A rendezvény ideje alatt a klaszterstandnál folyamatosan várják az IT&C termékek és szolgáltatások iránt érdeklődő cégeket, valamint magánszemélyeket. Továbbá lehetőség nyílik jelentkezni a klaszterben működő vállalkozások által meghirdetett informatikai állásokra.

Pénteken és szombaton (május 15-16.) IT szakemberek fognak tematikus kiselőadásokat tartani innováció, start-up, IT témákban.

Kiselőadások – május 15-16., péntek –szombat

Május 15., péntek:
15:00 – Bihari Béla - Mennyibe kerül az innováció és a versenyképesség fenntartása?
15:30 – Páll Tibor – „házOkosan!”
16:00 – László Pál – Milyen lesz a jövő internetje?
16:30 – Karda István – Hogyan védjük személyes adatainkat az interneten?
17:00 – Daday Hunor – Itt a legújabb USB-szabvány, az USB-C avagy 3.1.

Május 16., szombat:
16:00 – Bustya Attila – Hogyan tervezzünk egy saját drónt?
17:00 – Benő Alpár – Művészet és technológia kapcsolódási pontja

Csíkexpó

2015. május 14-17. között szervezik meg Csíkszereda legrangosabb nemzetközi kiállítását és vásárát, a 23. Csíkexpót. Az expó idei kiadásának a Vákár Lajos Műjégpálya ad helyet. Többek között képviselteti magát a Csíki Vállalkozók Egyesülete és az IT Plus Klaszter, Csíkszereda Polgármesteri Hivatala, Hargita Megye Tanácsa, illetve számos magáncég, akik különböző szolgáltatásokat, fogyasztói és műszaki cikkeket kínálnak majd az odalátogatóknak.

CeBIT 2015

Nemzetközi szinten ismert és egyben Európa legnagyobb számítástechnikai kiállítását, a CeBIT-et 2015. március 16-20. között tartják Hannoverben, Németországban.

Az egy hétig tartó rendezvényen a következő főcsoportokba sorolták be magukat a kiállítók: üzleti biztonsági megoldások, telekommunikáció és hálózatok, CRM & BI, DatacenterDynamics, digitális üzleti megoldások, ECM, ERP és kereskedelm, globális IT szolgáltatások, kutatás és innováció.

A CeBIT ideje alatt kerül megrendezésre a Future Match 2015 üzletember találkozó az Enterprise Europe Network - Leibniz Universität Hannover szervezésében. Az esemény kiváló lehetőséget biztosít az IT&C területen tevékenykedő vállalkozásoknak új üzleti lehetőségek, üzleti vagy K+F partnerek felkutatására, hosszú távú kapcsolatok kiépítésére. A 2014-es Future Match-en 34 országból 380-an vettek részt 1350 tárgyalást lebonyolítva. Az IT PLUS Klaszter megalakulása óta első alkalommal vesz részt e színvonalasnak ígérkező rendezvényen.

Az érdeklődők a 6. kiállítócsarnok 31. standjánál ismerkedhetnek meg a klaszterbe tömörült vállalkozások szolgáltatásairól, termékeiről és egyben székelyföldi, erdélyi régió mint IT&C outsourcing központ előnyeit és lehetőségeit is felfedezhetik a terjeszkedni vágyó nagyvállalatok.

(Fotó: www.cebit.de)

CeBIT előtt Darmstadt – startolnak az idei európai IT&C szakmai konferenciák

A székelyföldi központú IT Plus Klaszter alapvető céljai között fogalmazódott meg tagjai, azaz a vállalkozások versenyképességének a növelése, kooperációk erősítése a klaszteren belül, kutatási és fejlesztési tevékenységek generálása, innovatív termékek fejlesztése és támogatása. Idén kiemelkedő szerepet kap a székelyföldi régió, mint potenciális IT centrum, valamint a klaszter tevékenységének az ismertetése, újabb tagok bevonzása és nem utolsó sorban hosszú távú partnerségek kialakítása más IT&C nagyvállalatokkal. Az utóbbi cél elérésben a klaszter képviselői részt vesznek két nagy jelentőségű nyugat-európai számítástechnikai és információtechnológiai kiállításon, ahol egyesített erővel nyújtanak ajánlatot magas színvonalú szolgáltatások és megoldások kivitelezésére.

Elsőként február 19-én, a németországi Darmstadt település központjában található modern Darmstadtium-ban kerül sor az IT&Media FUTUREcongress 2015 elnevezésű expóra. A közel 140 informatikai vállalkozás találkozóján az résztvevők megismerkedhetnek az IT&C piac legújabb innovatív megoldásaival, amelyeknek köszönhetően csökkenthetik az IT költségeket, javíthatják és hatékonyabbá tehetik az ügyvezetést és a mindennapi munkafolyamatokat az alkalmazottak, középvezetők és felsővezetők számára. A rendezvényen érintett főbb témák: felhő (cloud) alapú megoldások hatékonysága, SEO technológiák és online marketingstratégiák, IT biztonsági technológiák és megoldások, ügyfélszolgálati (CRM) alkalmazások használatának előnyei a vállalkozásoknál, megfelelő és hatékony IT csapatok megszervezése, stb.

Az IT Plus standjánál jelen lesz a klaszter egyik munkatársa, továbbá a Computer Trade, a Gnome Design, a Nextra Service, valamint a Nextra Software vállalkozások egy-egy képviselője.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk 8:30-18:00 óra között az IT PLUS Klaszter 0S1 számú standjánál, a színpad közelében.

Az IT&Media hivatalos honlapja: www.itandmedia.de

Nemzetközi szinten ismert és egyben Európa legnagyobb számítástechnikai kiállítását, a CeBIT-et 2015. március 16-20. között tartják Hannoverben, Németországban. Az egy hétig tartó rendezvényen az következő főcsoportokba sorolták be magukat a kiállítók: üzleti biztonsági megoldások, telekommunikáció és hálózatok, CRM & BI, DatacenterDynamics, digitális üzleti megoldások, ECM, ERP és kereskedelm, globális IT szolgáltatások, kutatás és innováció. A CeBIT ideje alatt kerül megrendezésre a Future Match 2015 üzletember találkozó az Enterprise Europe Network - Leibniz Universität Hannover szervezésében. Az esemény kiváló lehetőséget biztosít az IT&C területen tevékenykedő vállalkozásoknak új üzleti lehetőségek, üzleti vagy K+F partnerek felkutatására, hosszú távú kapcsolatok kiépítésére. A 2014-es Future Match-en 34 országból 380-an vettek részt 1350 tárgyalást lebonyolítva. Az IT PLUS Klaszter megalakulása óta első alkalommal vesz részt e színvonalasnak ígérkező rendezvényen. Az érdeklődők a 6. kiállítócsarnok 31. standjánál ismerkedhetnek meg a klaszterbe tömörült vállalkozások szolgáltatásairól, termékeiről és egyben székelyföldi, erdélyi régió mint IT&C outsourcing központ előnyeit és lehetőségeit is felfedezhetik a terjeszkedni vágyó nagyvállalatok.

A CeBIT hivatalos webhelye, friss hírekkel, hasznos tudnivalókkal: www.cebit.de

Future Match 2015 üzletember találkozó weblapja, ahol megtekinthető a regisztrált résztvevők teljes listája időpontkérési lehetőséggel: www.b2match.eu/futurematch2015

(szerző: Palkó István-Zsolt/IT Plus Klaszter)